Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 28

Neįprasta akcija Laisvės alėjoje – gigantiško margučio ridenimas

Iniciatyvūs KTU studentai atgaivino prieš du dešimtmečius Kaune gyvavusią tradiciją – velykinio margučio ridenimą Laisvės alėja.

Sužinoję apie anksčiau tarp Kauno studentų gyvavusią tradiciją – Velykinių margučių ridenimą – iniciatyvūs studentai nusprendė ją atgaivinti.

Naktimis trukę margučio gamybos darbai davė rezultatų. Antrąją šv. Velykų dieną studentų pagamintas margutis Studentų skvere jau buvo paruoštas rekordiniam ridenimui iki Miesto sodo.

Išmatavus gigantišką kūrinį, mušamųjų instrumentų ansamblio „Ritmas kitaip“ lydima procesija pajudėjo Laisvės alėja.

„Siekėme atgaivinti tradiciją, kuri paskutinį kartą buvo surengta prieš du dešimtmečius – margučio ridenimas Kauno centre. Šį renginį seniau organizuodavo studentų atstovybės, kurios varžydavosi, kas greičiau nuridens savo margutį tam tikrą atstumą.

Mes norėjome parodyti, kad esame vieningi, turime bendrų tikslų, todėl sukūrėme vieną didelį margutį, kuriuo planuojame pasiekti rekordą“, – sakė vienas iš organizatorių Lukas Stumbra.

Pasak studento, idėja pagaminti neįprastą margutį kilo Lietuvos studentų sąjungos (LSA) susitikime, kur šios organizacijos prezidentas Paulius Baltokas užsiminė apie anksčiau gyvavusią tradiciją.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Margučio ridenimo akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Margučio ridenimo akimirkos

Pasak L.Stumbros, prie idėjos prisijungė dar du KTU studentų atstovybės nariai Tadas Bekeris ir Marius Jesiskis, be kurių užsidegimo ši idėja veikiausiai ir būtų likusi tik idėja.

„Margutis pagamintas iš faneros ir putplasčio. Gamyba truko 9 paras, paskutinėmis dienomis darbai tęsėsi kone kiaurą parą“, – neslėpė L.Stumbra.

Prie margučio gamybos prisidėjo visos 12-ka Kauno aukštųjų mokyklų. Tą simboliškai įamžino ir užrašas „Kaunas studentų miestas“.

Margutis ne visose Laisvės alėjos vietoje išsiteko - ten, kur įrengtos lauko kavinės, studentams teko paplušėti ir kelis šimtus kilogramų sveriantį margutį ne ridenti, o nešti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Margučio ridenimo akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Margučio ridenimo akimirkos

Siekė rekordo

„Margučio konstrukciją sudaro 9 milimetrų storio medžio fanera, panaudotos ir Euro paletės. Sunaudota labai daug poliuretano putų ir kitų medžiagų. Kiaušinio išorė apklijuota popieriumi ir nudažyta akriliniais dažais“ , – apie margučio „sudėtį“ pasakojo Marius Jesiskis.

Nors iš pradžių studentai baiminosi, ar konstrukcija atlaikys, tačiau lydimas gausaus kauniečių palaikymo margutis atlaikė kelionę ir buvo paguldytas Miesto sodo pievelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas