Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 24

Naujas mokestis graso ir neturintiems nuosavo būsto: įspėja apie Portugalijos scenarijų, kur nuoma kai kam tiesiog nebeįkandama

Planuojant įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį, skaičiuojama, kiek jis patuštins pinigines gyventojams. Kai kurie politikai įspėja, kad dėl to sunkesni laikai laukia ir nuomininkų – esą neišvengiamai augs būsto nuomos kainos, pastaruoju metu didmiesčiuose ir taip gerokai pakilusios.
Karantinas Vilniaus gatvėse
Vilniaus gatvės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienoje feisbuko grupėje, kur dalijamasi būsto Vilniuje nuomos skelbimais, prieš kelias dienas paskelbta apklausa, kurioje nuomojančių butus buvo klausiama, kaip jie elgsis įvedus nekilnojamojo turto mokestį.

Joje dalyvavo daugiau kaip 800 internautų.

Daugiausia pritarimo – 45 proc. dalyvavusių apklausoje – sulaukė variantas, kad nuomos kainą nuomojamo būsto savininkai didins tiek, kiek reikės mokėti mokesčio.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ruduo Vilniuje
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Ruduo Vilniuje

Dalis dalyvavusių apklausoje (7 proc.) minėjo, kad padidins nuomos kainą nekilnojamojo turto mokesčio dydžiu, plius gyventojų pajamų mokesčiu, kurį dar reikės sumokėti.

Tiesa, dalis feisbuko grupės narių minėjo, kad nedidins nuomos mokesčio, bet jų buvo gerokai mažiau, nei nusiteikusių kainą kelti (iš viso 24 proc. apklaustųjų).

Žinoma, apklausa – toli gražu nereprezentatyvi, bet iš jos galima spręsti apie tam tikras galimas nekilnojamojo turto mokesčio įtakos būsto nuomos kainai tendencijas.

Absoliučiai realus nuogąstavimas

Seimo Ekonomikos komiteto vicepirmininkas socialdemokratas Gintautas Paluckas rimtai vertina tai, kad įvedus nekilnojamojo turto mokestį būsto nuomos kaina augs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?