„Nemuno aušra“ antrame rinkimų ture nerems konservatorių bei Liberalų sąjūdžio kandidatų

„Nemuno aušra“ antrajame rinkimų į Seimą ture nerems konservatorių bei Liberalų sąjūdžio kandidatų, dėl paramos kitoms politinėms jėgoms spręs vienmandatėse iškelti šios partijos atstovai.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes priėmėme dvi principines abstrakčias nuostatas. Kadangi valdyba ir partija ne kartą yra pasakiusi, kad mes tikrai neįsivaizduojam jokio darbo su konservatoriais, ir, matyt, su liberalais irgi sunkiai būtų tas darbas įsivaizduojamas, tai mes tikrai neremsim konservatorių ir liberalų kandidatų“, – BNS po antradienio vakarą vykusio partijos valdybos posėdžio sakė „Nemuno aušros“ atstovė Agnė Širinskienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Agnė Širinskienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Agnė Širinskienė

„Dėl kitų kandidatų iš centro-kairės, dėl socialdemokratų, dėl demokratų, dėl „valstiečių“ mūsų kandidatai, kurie yra tose apygardose, yra jų galimybė spręsti, kurią iš partijų pasirinks“, – akcentavo ji.

Nalšios pietinėje apygardoje trečia pirmajame ture likusi A.Širinskienė teigė palaikysianti socialdemokratą Šarūną Birutį, šis antrame ture varžysis su „Laisvės ir teisingumo“ kandidatu Eriku Demidovu.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, praėjusį sekmadienį vykusiame Seimo rinkimų pirmajame ture partija „Nemuno aušra“ liko trečioje vietoje. Politinę jėgą palaikė 14,99 proc. rinkėjų, tai jai užtikrino 14 mandatų Seime.

Dar vieną mandatą Kelmės–Šilalės apygardos vienmandatėje jau pirmajame ture iškovojo partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

A.Širinskienė teigė neabejojanti, kad Lietuvos socialdemokratų partija bus ta jėga, kuri formuos valdančiąją koaliciją.

Socialdemokratai ir „valstiečiai“ rems vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse apygardose. Tokį susitarimą socialdemokratai pasiekė ir su demokratais.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė po antradienį vykusio susitikimo su „valstiečių“ pirmininku Ramūnu Karbauskiu dar kartą patikino, jog valdančiojoje koalicijoje matytų demokratus bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Socialdemokratai yra teigę, jog partija nemato sąlyčių taškų su „Nemuno aušra“. Koalicijos galimybę atmeta ir „valstiečiai“. Tuo metu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis yra sakęs, kad jo vadovaujama partija jokių nusistatymų kitoms politinėms partijoms nekelia.

A.Širinskienės nuomone, be „Nemuno aušros“ bus sudėtinga sudaryti stabilią ir tvarią centro kairės koaliciją, o politinė jėga ketina remti centro kairės koaliciją, net jei į ją nebus pakviesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito