Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 09

„Nereikia panikuoti, bet grėsmė reali“: kokį signalą Lietuvai siunčia incidentas Latvijoje?

Latvijos gynybos ministerija 15min patvirtino, kad šeštadienį mūsų kaimynės teritorijoje nukritęs Rusijos naudojamas kovinis dronas „Shahed“ buvo su sprogmenimis. Incidentas įvyko Gaigalavos apylinkėse – maždaug apie 100 km nuo sienos su Baltarusija. Gynybos ekspertas Egidijus Papečkys tvirtina, kad nerimauti dėl to nereikėtų, tačiau reikėtų įvertinti galimybę prašyti sąjungininkų papildomų oro gynybos priemonių.

15min pirmadienį kreipėsi į Latvijos gynybos ministeriją, kuri patvirtino, kad šeštadienį, rugsėjo 7 dieną, šalies rytuose nukritęs dronas „Shahed“ buvo su sprogmenimis.

Pasak ministerijos, dronas nukrito Gaigalavos apylinkėse, netoli Rėzeknės miesto. Šio orlaivio skrydį nuo pat įskridimo į šalį sekė Latvijos ginkluotosios pajėgos.

„Ginkluotosios pajėgos aptiko bepilotį orlaivį, kuris įskrido į Latvijos teritoriją, ir stebėjo jo judėjimą, o vėliau nustatė nukritimo vietą“, – 15min atsiųstame komentare teigė Latvijos gynybos ministerija.

Jos teigimu, Rusijos naudojamas iranietiškas dronas greičiausiai galėjo prarasti kontrolę dėl ukrainiečių atsakomųjų veiksmų.

Netrukus po to, kai dronas nukrito, Latvijos kariuomenės specialistai apžiūrėjo nukritimo vietą, deaktyvavo droną ir surinko nuolaužas.

Šiuo metu dėl incidento vyksta tyrimas, o Latvijos gynybos ministerija nesidalina drono nuotraukomis.

Ką tai sako Lietuvai?

Karybos ekspertas Egidijus Papečkys tvirtina, kad šis incidentas siunčia signalą Lietuvai, jog reikia stiprinti savo oro gynybos pajėgumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?