Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 22

Nerimas Agluonėnuose: apsinuoginęs vyras paspirtuku lakstė paskui mergaites

Klaipėdos rajono Agluonėnų kaimo gyventojai patys sulaikė neadekvačiai besielgiantį vyrą, taip išgąsdinusį paaugles, kad šioms teko slėptis kirpykloje. Elektriniu paspirtuku po kaimą važinėjęs girtas vyras vilkėjo tik apatinius. Išgąsdintų mergaičių tėvai teigė, kad šios bijo ir į kiemą eiti.
Agluonėnų gyventojai patys sulaikė girtą vyrą, kuris apsinuoginęs lakstė po kaimą ir vaikė paaugles.
Agluonėnų gyventojai patys sulaikė girtą vyrą, kuris apsinuoginęs lakstė po kaimą ir vaikė paaugles. / Gitanos ir 123RF nuotr.

Agluonėnuose gyvenanti Gitana pati tapo trečiadienio įvykių liudytoja.

Lėkė, kiek leidžia paspirtukas

Moteris pasakojo, kad apie 18 valandą į kiemą visu greičiu elektriniu paspirtuku įlėkė stipriai išsigandusi dvylikos metų dukterėčia. Paskui ją paspirtuku lėkė vyras: mūvėjo tik kelnaites, atsagstyti marškiniai plevėsavo vėjyje tarsi sparnai.

Į kiemą įvažiavusi 12-os metų paauglė vos gaudė orą. Esą iš pradžių nepažįstamasis prisiartinęs paklausė, kiek valandų, bandė kalbinti mergaitę, kai šioji pasisuko važiuoti namo, ėmė vytis iš paskos. Vaikas tetai pasisakė, kad vyras vijosi per kaimą, o ji taip lėkė, kiek leido paspirtuko greitis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Elektrinis paspirtukas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Elektrinis paspirtukas

Namas, kur gyvena mergaitė – slepiasi už miškelio. Gitana svarsto, kad vyras galėjo vytis mergaitę, manydamas, kad šioji lekia miškan ir esą nė neįtarė, kad greta namas stovi.

„Aišku, čia gal tik interpretacija, kaip sakė pareigūnai“, – pasvarstė moteris. Ji nusprendė važiuoti ieškoti vyriškio. Toli važiuoti nereikėjo. Paaiškėjo, kad apsisukęs vyriškis grįžo į kaimą ir jau vijosi kitas paaugles. Dvi keturiolikmetės ne juokais išsigando ir nubėgo pagalbos į vietos kirpyklą.

Prie kirpyklos Gitana jį ir sutiko.

„Klausiau, ko jam čia reikia, aiškino, kad eina į kirpyklą. Į kokią kirpyklą, klausiu, kai esi plika galva. Ką kirpsies? Dar pradėjo aiškinti – taip ir pasakė – kad yra heteroseksualus vyras ir jį domina tik moterys. Tada aš jam ir atsakiau: jei domina moterys, ko paskui vaikus laksto?“ – pokalbį 15min atpasakojo Agluonėnų gyventoja. Ji dar paklausė, kodėl vyriškis taip apsinuoginęs. „Pasakė, kad maudėsi Priekulės ežere. Betgi ten nėra jokio ežero, tik Minija teka“, – nusistebėjo Gitana.

Sulaikė kaimo gyventojai

Į pagalbą jai atvyko vyras. Sulaikė įtartinai besielgiantį vyriškį, kol prisistatė policijos pareigūnų ekipažas.

Gitana pasakojo, kad kirpykloje besislėpusios paauglės atrodė išsigandusios. Nerimą jaučia ir jos dukterėčia: naktį prastai miegojo ir vis krūpčiojo, bijo važiuoti kur į kaimą.

Gitanos nuotr./Agluonėnuose sulaikytas vyriškis tikino maudęsis Priekulės ežere. Tokio net nėra
Gitanos nuotr./Agluonėnuose sulaikytas vyriškis tikino maudęsis Priekulės ežere. Tokio net nėra

Sulaikyto vyro nuotrauka socialiniuose tinkluose pasidalinusi Gitana sulaukė žinučių iš kitų žmonių. Atsiliepė ir Priekulės gyventojai, aiškinę, kad jų vaikus tai pat gąsdinęs šis vyras. Viena mergaitė aiškino, kad vyras griebė jai už užpakalio. Kažkas pasakojo, kad matęs vyrą visiškai nuogą lakstantį aplink kalvą Agluonėnuose.

„Iš tiesų gyvenome visi labai ramiai. Ramiai galėjome vaikus išleist į kiemą, į kaimą. Dabar visai nejauku“, – neslėpė Gitana.

Vėliau išsiaiškinta, kad vyras turi paskyrą „TikTok“ platformoje ir mėgsta tiesiogines transliacijas. Įrašus kėlė net ir po policijos vizito.

Gavo kelis iškvietimus

Kaip išsiaiškino 15min, trečiadienio vakarą Klaipėdos rajono policijos pareigūnai gavo kelis pranešimus dėl elektriniu paspirtuku važinėjančio ir neadekvačiai besielgiančio vyro. Skambinę žmonės pareigūnams aiškino, kad vyras kalbindamas trikdo nepilnametes mergaites.

Atvykę pareigūnai surado galimą įtariamąjį – 1995 m. gimusiam vyrui nustatytas 1,69 prom. neblaivumas.

Pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl vairavimo neblaiviam.
Taip pat yra tikslinamos įvykio aplinkybės, renkama medžiaga sprendimui dėl ikiteisminio tyrimo priimti.

Nerimas ir Plungėje

Praėjusį penktadienį pareigūnai panašaus pobūdžio iškvietimą turėjo ir Plungėje.

Apie 20:29 val., Plungės pareigūnams pranešta, jog tą patį vakarą apie 20 val., Plungėje, S.Dariaus ir S.Girėno g., gyvenamojo namo kieme, nepažįstamas vyras griebė už rankos ir bandė tempti 8 metų mergaitę.
Pradėtas tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungė

Tėvai įrašą paliko ir vietos bendruomenės feisbuke. Atsirado matančių tuo metu kiemais bėgantį vyrą.

Kiek pavyko išsiaiškinti – tyrimas dar nebaigtas ir vyras nėra nustatytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas