Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 19

Nerimas pasitvirtino: Kuršių neriją užsieniečiai aplenkia vejami karo baimės

Kuršių nerija šią vasarą vėl kitokia: į ją atvyksta kur kas mažiau poilsiautojų, liudija gaunama statistika. Lietuviai išsigando lietaus ir kainų, užsieniečiai – vos už kelių kilometrų esančio Kaliningrado, – taip aiškina nidiškiai. Tačiau pusiasalyje šiuo metu atostogaujantys vasarotojai tikina atradę Kuršių neriją kitokią, t. y. ramesnę ir tylesnę.
Preilos kopa: dešimtys laiptelių
Preilos kopa: dešimtys laiptelių / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pavasarį pasigirdę nuogąstavimai, kad užsienio turistai atšaukia atostogas Neringoje, besiribojančioje su Kaliningradu, išsipildė iš dalies. Apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiantys neringiškiai tikina, kad sulaukiama mažiau užsieniečių grupių. Žmonės keičia savo atostogų planus bijodami dėl saugumo.

Mažiau dalyvių sulaukė ir praėjusį savaitgalį Klaipėdoje praūžęs tarptautinis folkloro festivalis „Europiada“. Į Lietuvą planavo atvykti per 4 tūkst. svečių, tačiau atvyko tik per 1200. Anot festivalio „Europiada“ prezidento Rudigerio Hesso, įtakos dalyvių sumažėjimui turėjo karas ir pandemija.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Nida
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Nida

Tuo metu lietuviai labiau baiminasi lietaus. Išvydę apniukusių orų prognozes, jie staigiai pakeičia vasaros planus ir renkasi poilsį, kur šilčiau.

Alksnynės posto, kur automobiliais keliaujantys poilsiautojai turi susimokėti rinkliavą, surinkti duomenys rodo, kad poilsiautojų sumažėję bemaž 6 proc., lyginant su praėjusiais metais. Tačiau Neringos verslininkai mano, kad poilsiautojų sumažėję kur kas labiau.

Palyginus tą patį laikotarpį su 2020-aisiais, matoma, kad poilsiautojų sumažėjo beveik 20 proc. Šiais metais į Kuršių neriją įvažiavo per 54,5 tūkst. lengvųjų automobilių, 2020-aisiais per tokį patį laiką – daugiau nei 68,9 tūkst. automobilių.

Paaiškinimų, kodėl poilsiautojų mažėjo, esama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas