Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 30

Neringos savivaldybė aukcione parduos pastatą-šiltnamį, politikų nuomonės išsiskyrė

Trūkstant patalpų, Neringos taryba šią savaitę po ilgų diskusijų vos vieno balso skirtumu nusprendė į aukcione parduodamo Neringos savivaldybės nekilnojamojo turto sąrašą įtraukti pastatą-šiltnamį, kuriame daiginamos gėlės.
Neringos savivaldybė
Neringos savivaldybė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Neringa

Už sprendimą balsavo aštuoni tarybos nariai, septyni buvo prieš.

Politikų nuomonės išsiskyrė vieniems tikinant, jog žemės Neringoje stinga ir bet kokį turimą objektą būtina saugoti savivaldybės reikmėms, kiti teigė, jog gautos lėšos bus vertingos savivaldybės vykdomiems projektams, tarp kurių – ir galimybė įsigyti socialinių ar tarnybinių butų.

Be to, buvo gauta užklausa dėl patalpų poreikio įgyvendinant tarptautinį projektą, susijusį su šviesolaidžio kabelio tiesimu Baltijos jūroje.

Kaip BNS informavo Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė, šiltnamius administruoja biudžetinė įstaiga „Paslaugos Neringai“, šis buvo naudojamas gėlių daiginimui, tačiau šiai funkcijai atlikti numatoma pritaikyti kitą vietą. Aukcione planuojamas parduoti pastatas-šiltnamis yra apie 160 kv. metrų.

Klaipėdos meras Darius Jasaitis posėdyje teigė, jog į Neringą gėlės atvežamos, darbo jėgos stinga, tad siūlė palaikyti sprendimą. Jo teigimu, gėles daiginti galima ir žemyninėje dalyje.

„Šiandien gyvenam, šiandien turime problemas. Turime galimybę gauti ne rinkos kaina pajamų už daiktą“, – sakė meras.

Kaip BNS sakė S. Vaišvilaitė, gegužę buvo gautas bendrovės „VentEko Lietuva“ raštas, kuriame teiraujamasi dėl patalpų tarptautinio šviesolaidžio projekto telekomunikacijų punktui Nidoje.

„Jame prašoma įstatymų nustatyta tvarka sudaryti galimybę inžinerinės infrastruktūros teritorijoje įsigyti patalpas, kurias būtų galima pritaikyti telekomunikacinio punkto įrengimui. Švedijos telekomunikacijų bendrovė „Eastern Light AB“ įgyvendina tarptautinį projektą Baltijos jūroje įrengiant šviesolaidžio kabelį“, – informavo S. Vaišvilaitė.

Pagal projektą numatyta, kad naujas šviesolaidžio žiedas sujungs Baltijos jūros regiono šalis bei suteiks prieigas į pasaulinius telekomunikacijų tinklus, užtikrinant ryšio kokybę.

Lietuvos teritorijoje Palangos savivaldybėje Monciškių gyvenvietėje ir ties Nida numatomi technologiniai kabelio išėjimai į krantą, kartu sudarant galimybes prisijungti vietos verslui ir institucijoms.

Tarybos narys, konservatorius Laurynas Vainutis teigė, jog šis projektas svarbus, tačiau Neringos žemė turi būti saugoma.

„Pats projektas svarbus ir strateginis, bet negalim sudėt ant vienos lėkštės gėlių, šiltnamio ir projekto. (...) Esmė yra žemė ir teritorija, kurią turim vieną, vieningą, turim paskutinę, ūkinę ir savo. Kai atiduosim savo, atsiras kiti dalykai, dėl kurių galim turėt problemų, – kalbėjo L. Vainutis. – Kai sakote, įveiklinti šiltnamiai neatneša ir neatneš naudos, kiek strateginis objektas, suprantama, bet tos žemės turėjimas kaip visumos yra svarbus žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, kas labiausiai jaudina“.

Anot mero, jei būtų galimybė kaip žemyninėje dalyje numatyti naują teritoriją vystytojams aukciono būdu, tai būtų padaryta, tačiau tokių galimybių Neringoje nesama. Pasak jo, gėlių daiginimą galima vykdyti kitoje vietoje, o tokių tarptautinių partnerių atėjimas yra svarbus ir kaip tik apsaugotų teritoriją ją skiriant strateginiam projektui.

„Apžiūrėjau, pilna vietų su žemėm vykdyt tą veiklą toj pačioj apimty. Jei to nedarysim, po 10-15 metų kita taryba parduos“, – kalbėjo D. Jasaitis.

Pasak S. Vaišvilaitės, turtas bus parduodamas viešajame aukcione, tad laimės pasiūlęs didžiausią kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito