Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Neseniai įkurtas labdaros fondas „Devbridge Foundation“ dovanoja Kaunui išskirtinę patirtį

Nuo šių metų birželio 28 d. 23:00 val. Kauno miesto gyventojus ir svečius džiugins išskirtinai apšviesta Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia. Šį projektą iniciavo ir finansavo labdaros fondas „Devbridge Foundation“, o įgyvendino partneris „Energy Green“, rašoma pranešime spaudai.
Kauno soboro apšvietimas
Kauno soboro apšvietimas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Per paskutinius penkerius metus Kaunas apšvietė didesnę dalį miesto bažnyčių. Jos tapo matomos iš toli ir tamsiuoju paros metu. Turime progą pasidžiaugti, kad tokią miesto iniciatyvą pratęsė ir privatus verslas, investuodamas į gražesnę, jaukesnę aplinką. Savivaldybė pasirūpino Soboro fasado sutvarkymu, o dabar jis bus ir dailiai apšviestas“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

2021 m. IT paslaugų įmonę „Devbridge“ įsigijus „Cognizant“, norėdami tęsti misiją, aštuoni įmonės įkūrėjai 2023 m. įkūrė labdaros fondą „Devbridge Foundation“ ir paaukojo 8 mln. EUR organizacijos įstatiniam kapitalui. Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios apšvietimas yra pirmasis labdaros fondo projektas.

VIDEO: Naujasis Kauno Soboro apšvietimas

„Vienas iš mūsų fondo siekių yra išsaugoti ir propaguoti lietuvių kultūrą ir vienyti visus pasaulio lietuvius, todėl neatsitiktinai pasirinkome ir šio projekto pradžią – norime Dainų šventės svečiams sukurti galimybę pamatyti Kauną kitoje šviesoje. Tikime, kad tik pažindami savo kilmę galime kurti šviesesnę ateitį“, – teigia Labdaros fondo „Devbridge Foundation“ prezidentas Aurimas Adomavičius.

Labdaros fondas „Devbridge Foundation“ savo veikla nori padėti ugdyti ir įkvėpti būsimą lyderių kartą, todėl koncentruosis į verslumo skatinimą, žinių prieinamumo didinimą ir ekonominį augimą. Vienas iš fondo tikslų burti lietuvių bendruomenę visame pasaulyje bei padėti įmonėms ir verslininkų tinklui susitikti su būsimaisiais lyderiais.

Vienas iš Kauno miesto simbolių – Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia – kauniečių vis dar vadinama soboru, pradėta statyti 1891 metų birželį ir baigta 1895 metais. Šventovės projekto autorius – karo inžinierius papulkininkis Konstantinas Limarenko. Koregavo akademikas D.Grimas.

Sovietmečiu 1962 m. bažnyčia buvo uždaryta ir nusiaubta. 1991 m. rugsėjo 17 d. šventovė grąžinta, jos kupoluose vėl iškelti kryžiai, o 1996 m. paskirta LR kariuomenės Kauno įgulos reikmėms ir tapo Kauno Įgulos bažnyčia. Kauno šv. arkangelo Mykolo bažnyčios apšvietimas bus įjungiamas kas vakarą kartu su viso miesto apšvietimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius