Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

Nesilaikys koalicijos sutarties, bet rado kompromisą: vaiko pinigai iki 70 eurų – nuo liepos

„Socialdarbiečiai“ eina į kompromisą ir sutinka, kad universali vaiko pinigų išmoka iki 70 eurų augtų ne nuo sausio, o nuo liepos, sako partijos lyderis Gediminas Kirkilas.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Socialdarbiečiai“, remdamiesi koalicijos sutartimi, anksčiau reiškė nepasitenkinimą pirminiu Vyriausybės siūlymui kitąmet vaiko pinigus didinti iki 60 eurų, tai yra 10 eurų mažiau, nei susitarta.

Partija grasino priimti „sprendimą dėl nedalyvavimo daugumos koalicijoje“, jei vaiko pinigų dydis nesikeis ir pateikė pataisas Seimui. Po svarstymo parlamentarai pritarė vaiko pinigų išmokos augimui iki 70 eurų.

Biudžeto projektą pakoregavusi Vyriausybė savo ruožtu pasiūlė atidėti vaiko pinigų kėlimą iki 60 eurų pusei metų – iki liepos 1 dienos.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaiko pinigai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaiko pinigai

Tačiau koalicijos partneriai, anot G.Kirkilo, žada palaikyti kitokį siūlymą ir esą rado kompromisą.

„Mes einam į kompromisą – 60 ir 100 eurų nuo sausio, ir nuo liepos bus 70 eurų“, – ketvirtadienį žurnalistams komentavo jis.

Anksčiau tokį patį kompromisą pristatė ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Tiesa, siekiant, kad universali vaiko pinigų išmoka augtų jau nuo sausio, politiko teigimu, reikia, kad Seimas patvirtintų taršos, stambios prekybos apyvartos ir bankų turto mokesčius.

Anksčiau „socialdarbiečiai“ reiškė prieštarą automobilių taršos mokesčiui, bet dabar, G.Kirkilo tikinimu, visų mokesčių priėmimą koalicijos partneriai palaikys.

Klausiamas, ar „socialdarbiečiai“ atsisakys pataisų, pagal kurias vaiko pinigai iki 70 eurų augtų nuo sausio, politikas atsakė: „Mes neatsisakom, bet mes siūlom geresnį variantą.“

Dabar universali vaiko pinigų išmoka – 50 eurų, daugiavaikėms ir nepasiturinčioms šeimoms – 70 eurų.

Į koaliciją susibūrę „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir buvę Seimo „tvarkiečiai“ sutarė universalią išmoką vaikui nuo 2020 sausio didinti iki 70 eurų, o priedą daugiavaikėms šeimoms, šeimoms, kurių vidutinės pajamoms vienam asmeniui per mėnesį mažesnės negu 244 eurai, – iki 30 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas