Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 02

Nevaldo liežuvio

Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui derėtų paprašyti ilgamečio Seimo nario Česlovo Juršėno, kad šis pamokytų taktiškai ir diplomatiškai kalbėti. Akivaizdu, kad A.Valinskas vis dar jaučiasi taip, tarsi kasdien rašytų scenarijų kokiai humoro laidai, o ne vadovautų parlamentui.
Arūnas Valinskas ir Inga Valinskienė
A.Valinsko pasisakymai ir piktina, ir juokina. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį per Seimo posėdį A.Valinskas nesuvaldė liežuvio ir nepraleido progos įgelti socialdemokratams. Jis pranešė, kad rasta „Norfos“ nuolaidų kortelė ir, užuot paprašęs atsiliepti jos savininką, įžiebė konfliktą.

Socdemai lygu „Maxima“

„Pranešu, kad rasta „Norfos“ kortelė. Jeigu būtų „Maximos“, tai gal būtų socialdemokratai, bet dabar neaišku“, – leptelėjo A.Valinskas. Socialdemokratai reagavo tuoj pat. Frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis paprašė frazę pakartoti, bet A.Valinskas, matyt, pajutęs, kad pajuokavo ne laiku ir ne vietoje, tuoj pat nusuko kalbą ir pradėjo šnekėti apie tai, jog į Seimo posėdį reikia ateiti ir išeiti su šypsena.

A.Valinsko užuominą būtų galima suprasti – juk socialdemokratų vadovas Gediminas  Kirkilas buvo tas žmogus, kuris visomis išgalėmis rėmė „Vilniaus prekybos“ (tiems patiems savininkams priklauso ir prekybos centrai „Maxima“) įkurtos bendrovės „NDX energija“ ketinimus steigti „Leo LT“. G.Kirklias net grasino atsistatydinti, jeigu prezidentas Valdas Adamkus nepalaimins „Leo LT“ steigimo.

Bet juokiasi puodas, kad katilas juodas. A.Valinskas anksčiau ilgai nenorėjo prisiminti, kas, kada ir kiek jam mokėjo už „NDX energiją“ liaupsinančią vienkartinę laidą „Kam naudingas „liūtukas“, kurią A.Valinskas ir vedė.

Užpykdė Kuodį

A.Valinskas, panašu, labai supyko, kad jo draugas, Neringos meras Arūnas Burkšas, anksčiau pretendavęs į aplinkos ministrus, niekam neįtinka.

Pirmadienį „Lietuvos rytas“ išspausdino tokias A.Valinsko mintis: „Aiškėja, kad pati A.Stancikienė (Aurelija Stancikienė yra buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė, protestavusi prieš A.Burkšą kaip aplinkos ministrą) dėl savo veiklos turi rimtų problemų. Klaipėdos apygardos teismas pripažino, kad jos rengtas sklypo Neringoje padalijimo planas neteisėtas. Tas sklypas priklauso A.Stancikienės tėvams, bet ji buvo sumaniusi jį padalyti į septynias dalis. Tarp naujų savininkų yra įdomių pavardžių – buvęs parlamentaras Alfredas Pekeliūnas, konservatorių finansų konsultantas Raimundas Kuodis, asociacijos „Lietuvos dujotekio statyba“ viceprezidentas Kęstutis Šumacheris.“ 

Antradienį po pietų A.Valinsko minėtas R.Kuodis išplatino pareiškimą: „Pareiškiu, kad Neringoje nesu turėjęs ir neturiu jokių sklypų, o su A.Stancikiene – jokių dalykinių reikalų.“ R.Kuodis sakė, kad jis ne kartą buvo kaltinamas dirbantis svetimoms valstybėms ar saviems oligarchams, tačiau „žemgrobiu dar niekada nebuvęs“. R.Kuodis taip pat pareiškė niekada nebuvęs konservatorių konsultantas ir nesąs Tėvynės sąjungos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas