Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niūri rinkimų naktis Darbo partijos būstinėje: ir be mandato, ir be pirmininko

Europos Parlamento rinkimų vakarą Darbo partija nubyrėjo – ją paliekantis pranešė frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas. Tuo metu štabe, kuriame partijos nariai laukė rinkimų rezultatų, nepasirodė jos pirmininkas Andrius Mazuronis, su kuriuo net ir sąrašo lyderiui Valentinui Bukauskui susisiekti nepavyko. Negana to, partija EP rinkimuose gausaus palaikymo nesulaukė ir nelaimėjo nė vieno mandato.
Andrius Mazuronis
Andrius Mazuronis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apie pirmą valandą nakties Vašingtono alėjoje įsikūrusiame Darbo partijos štabe tebuvo likę keletas jos narių, dauguma jų sėdėjo prie vaišėmis nukrauto stalo. Tiesa, gėrybių nelabai ir apmažėjo nuo 21 valandos, kai partija atvėrė štabo duris žurnalistams.

Ramūno Jakubausko nuotr./Darbo partijos būstinė
Ramūno Jakubausko nuotr./Darbo partijos būstinė

Vyriausiosios rinkimų komisijos išankstiniais duomenimis, Darbo partija EP rinkimuose iš 15 politinių jėgų liko 13 vietoje. Ji sulaukė viso labo 11 tūkst. 232 balsų – nė vienas partijos sąrašo narys į EP nepateko.

„Jeigu taip žmogiškai, tai rezultatai, aišku, kad nedžiugina, bet tai nėra taip, jog sustojo gyvenimas. Jeigu mes rasime savo viduje vertinimus, priimsime atitinkamus sprendimus, tai viskas yra atstatoma“, – 15min sakė Seimo narys V.Bukauskas, vedęs partijos sąrašą EP rinkimuose.

Rezultatų laukimas – be pirmininko

Partijos štabe rinkimų rezultatų nestebėjo net partijos lyderis, Seimo narys Andrius Mazuronis. Pasak V.Bukausko, su juo nepavyko susisiekti.

„Negaliu pasakyti, kur pirmininkas (...) Skambinau, bet nebuvo atsakymo, nekėlė“, – kalbėjo Darbo partijos atstovas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Valentinas Bukauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Valentinas Bukauskas

Jis teigė nežinantis, kur rinkimų naktį buvo partijos lyderis, kuris šį vakarą, anot jo, dalyvavo kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“.

Su A.Mazuroniu nepavyko susiekti ir 15min žurnalistui.

V.Bukauskas, paklaustas, ar nebus taip, kad partija ne tik frakcijos seniūno, bet ir pirmininko nebeteks, tvirtino apie tai negalvojantis.

„Klausimas ne man, aš ne orakulas, aš tokių dalykų neprognozuoju. Mes per 20 metų išgyvenome įvairiausius sudėtingus laikmečius ir esmė yra, ar mes ieškosime dialogo, vertinsime, analizuosime“, – svarstė Seimo narys.

Ramūno Jakubausko nuotr./Darbo partijos būstinė
Ramūno Jakubausko nuotr./Darbo partijos būstinė

„Negrobstykime karštų bulvių, kol jos neataušo“

Darbo partijos narys kol kas nedrąsiai kalba ir apie lūkesčius rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams.

„Dar tikrai nenoriu kalbėti apie lūkesčius. Yra partijos pirmininkas, manau, kad susirinks taryba, kuri diskutuos, vertins. Jeigu matys, jog reikės aukštesnių sprendimų, tai bus visuotinis suvažiavimas“, – sakė V.Bukauskas.

„Palaukime – negrobstykime karštų bulvių, kol jos neataušo“, – pridūrė jis.

Darbo partija iki šiol turėjo vieną atstovą Europos Parlamente – Viktorą Uspaskichą, kuris prieš kelis mėnesius sustabdė savo narystę partijoje ir buvo išbrauktas iš pirmosios vietos EP rinkimų sąraše.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Viktoras Uspaskichas ir Andrius Mazuronis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Viktoras Uspaskichas ir Andrius Mazuronis

Tai padaryta po to, kai teisėsauga atliko kratą Darbo partijos būstinėje ir paaiškėjo, kad ji atlikta dėl buvusios partijos vadovybės veiklos EP.

Tuo metu partijos lyderis A.Mazuronis nevengė skambių pasisakymų ir tvirtino „labai pavargęs“ nuo su partija susijusių skandalų: „Iš vieno š į kitą š, kuriame aš net nedalyvavau. Ir pats pavargau, man gaila ir vaikų, kurie į mokyklą eina ir turi aiškintis“.

Panašiai tąkart kalbėjo ir V.Fiodorovas, kuris apie tai, kad traukiasi iš šios partijos, paskelbė Europos Parlamento rinkimų vakarą. Anksčiau iš Darbo partijos paskelbė pasitraukianti ir Ieva Kačinskaitė–Urbonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito