Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 23

Nors ir prašoma, D.Grybauskaitė negrįš: ar tuo ir baigsis prezidento rinkimų (ne)intriga?

Artėjant prezidento rinkimams oficialiai iš didžiųjų partijų kol kas iškeltas vienintelis kandidatas – „valstietis“ Aurelijus Veryga. Nors neabejojama, kad perrinkimo sieks ir prezidentas Gitanas Nausėda, galbūt rinkimuose dalyvaus advokatas Ignas Vėgėlė, kitos partijos irgi apsispręs dėl kandidatų, akys vėl nukrypo į kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Kai kurių apžvalgininkų nuomone, jos kandidatūra būtų galėjusi sukurti didesnę demokratijos šventės intrigą. Bet, pagal dabartinę situaciją, daugiausia klausimų – ne dėl to, kas pajėgiausias laimėti rinkimus, o tik kas mes jam pirštinę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tinklaraštininkas Ričardas Savukynas sukūrė peticiją, kuria kreipiamasi į D.Grybauskaitę ir kviečiama sugrįžti į politiką – dalyvauti 2024 metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Joje aiškinama, kad Lietuva gyvena sunkų ir pavojingą laiką, tokį laiką, kai reikia didelio susitelkimo, didelės valios, griežtumo ir ryžto.

Tokio laiko, kuris esą „atitinka būtent D.Grybauskaitės gebėjimą vadovauti šaliai“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ričardas Savukynas, Gintarė Skaistė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ričardas Savukynas, Gintarė Skaistė

„Nenorime tuščiažodžiauti. Norime veiksmų ir rezultatų. To, ką Jūs geriausiai mokate. Todėl kreipiamės į Jus ir prašome grįžti į politiką, eiti į rinkimus ir laimėti. Mes tikime Jumis. Jūsų reikia mūsų valstybei. Mums reikia Jūsų. Jūs esate mūsų Prezidentė“, – sakoma joje.

Tačiau pensijoje esanti D.Grybauskaitė nuomonės nekeičia – kaip jau nesyk buvo sakiusi, pakartojo, jog prezidento rinkimuose nebedalyvaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas