Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NVSC: padidėjo sergamumas gripu ir peršalimo ligomis, registruotos dar trys mirtys

Auga sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, nuo gripo mirė dar du žmonės, tuo metu sergančiųjų COVID-19 – mažėja, pirmadienį paskelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).
Naujojo Santaros klinikų vaikų ligų padalinių korpuso atidarymas
Naujojo Santaros klinikų vaikų ligų padalinių korpuso atidarymas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

NVSC duomenimis, Lietuvoje praėjusią savaitę sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 liga rodiklis padidėjo ir siekė 1783,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę jis buvo mažesnis –1609,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Kai pažymi NVSC, nors bendras sergančiųjų skaičius augo, daugėjo tik sergančiųjų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, o susirgusiųjų COVID-19 mažėjo.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, sergančiųjų COVID-19 skaičius praėjusios savaitės pradžioje siekė 3984, o sekmadienį – 3279. Praėjusią savaitę užfiksuota 1030 naujų COVID-19 atvejų, nuo koronaviruso mirė penki žmonės.

Praėjusią savaitę didžiausi sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 rodikliai buvo užfiksuoti Marijampolės, Rietavo ir Visagino savivaldybėse.

Epideminis sergamumo lygis, kai peržengiama 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba, pasiektas daugiau nei pusėje – 34-ose savivaldybėse, tačiau nė viena savivaldybė nėra paskelbusi epidemijos.

Pasak NVSC, šiuo metu matomas sezoniniam gripui būdingas sergamumo pakilimas, kuris dar nesiekia ankstesnių sezonų piko.

„NVSC specialistai nuolat stebi situaciją, bendradarbiauja su savivaldybių atstovais, prireikus siūlo skelbti epidemiją. Atkreipiame dėmesį, kad sprendimą dėl epidemijos paskelbimo konkrečioje savivaldybėje priima savivaldybės meras“, – nurodoma centro pranešime.

5-ąją šių metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 129 asmenys: 84 vaikai, 6 asmenys, priklausantys 18–64 metų amžiaus grupei, ir 39 vyresni nei 65 metų amžiaus asmenys. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi keturi sergantieji, iš kurių du vaikai.

NVSC duomenimis, užregistruoti dar trys mirties nuo gripo atvejai. Asmenys priklausė 40-49, 70-79 ir 80-89 metų amžiaus grupėms, visi jie turėjo lėtinių ligų.

Šį gripo sezoną iš viso užregistruota 11 mirties nuo gripo atvejų. 2022–2023 m. sezoną tuo pačiu laikotarpiu buvo registruota daugiau mirties nuo gripo atvejų – 13, o iš viso mirė 21 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas