Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 12 /12:53

Ministro atstovė: NVSC vadovas atleidžiamas iš pareigų

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovas Robertas Petraitis penktadienį sulaukė nepalankaus metinio vertinimo išvados, dėl ko yra atleidžiamas iš pareigų, BNS informavo sveikatos apsaugos ministro atstovė.
Robertas Petraitis
Robertas Petraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Po pokalbio su ponu R. Petraičiu ministro buvo priimtas sprendimas jo 2020 metų tarnybinę veiklą vertinti neigiamai ir atleisti iš užimamų pareigų“, – BNS penktadienį informavo ministro Arūno Dulkio atstovė spaudai Aistė Šuksta.

Pasak jos, NVSC vadovas turi dvi darbo dienas susipažinti su vertinimo išvada ir tuomet turės dar penkias darbo dienas pateikti prašymą jo veiklą vertinti tarnybinės veiklos vertinimo komisijai.

A.Šukstos teigimu, veiklos vertinimo metu su NVSC vadovu buvo aptartos praėjusių metų užduotys, jų vertinimo rodikliai, gebėjimai atlikti pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, jo kvalifikacija.

Apie tai, kad yra atleidžiamas, anksčiau penktadienį pranešė pats R.Petraitis. Jis teigia kasmetiniame vertinime pristatęs praėjusių metų veiklos rezultatus ir iš sveikatos apsaugos ministro konkrečių veiklos vertinimų neišgirdęs.

R.Petraitis jame teigia, jog tai – politinis sprendimas.

„Buvau gavęs pasiūlymą NVSC palikti susitarimo būdu, t. y. numatant tam tikras susitarimo sąlygas. Paprastai tariant, man buvo pasiūlyta palikti darbą su solidžia kompensacija už pasižadėjimą neteikti informacijos apie ministerijos veiklą. Įvertinus, kad iki kadencijos pabaigos liko vos keli mėnesiai, man tai būtų buvęs pats paprasčiausias sprendimas.

Bet, kaip ir sakiau, visą laiką dirbau sąžiningai.

Ir, matyt, tai būtų buvę kai kam labai palanku, nes situacija būtų buvusi „nunulinta“. Bet, kaip ir sakiau, visą laiką dirbau sąžiningai. Vienintelis dalykas dėl kurio apgailestauju – tai, kad į šį politikavimą įtraukti įstaigos darbuotojai, dieną ir naktį dirbę ir dirbantys tam, kad įveiktume šią situaciją“, – NVSC pranešime cituojamas R. Petraitis.

A.Šukstos teigimu, ministerija jo viešų pasisakymų nevertina.

R.Petraitį sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra paraginęs trauktis iš pareigų NVSC, bet šis atsisakė, teigdamas, kad kritika dėl centro veiklos nepagrįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas