Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

„NY Times“: COVID-19 atvejų vėl daugėja – ar paskiepytiems žmonėms reikia kaukių?

Koronaviruso delta atmainai sparčiai plintant tarp neskiepytųjų, kai kurie visiškai vakcinuoti žmonės taip pat ima nerimauti. Ar vėl atėjo laikas prieš žengiant į gatvę užsidėti kaukę?
Kaukės
Kaukės / „The New York Times“/George Etheredge nuotr.

Nors vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra, dauguma ekspertų sutinka, kad kaukės išlieka viena iš atsargumo priemonių, kurios tam tikromis aplinkybėmis pravers tiek vakcinuotiems, tiek nevakcinuotiems asmenims.

Kaip dažnai dėvėsite kaukę priklausys nuo jūsų individualios sveikatos būklės ir konkrečios rizikos tam tikromis aplinkybėms, infekcijos bei vakcinacijos rodiklių jūsų bendruomenėje ir su kuo leisite laiką.

Esmė tokia: nors visiškas pasiskiepijimas apsaugo nuo sunkių ligos simptomų ir hospitalizacijos, nė viena vakcina nesuteikia šimtaprocentinės apsaugos.

Kol didelė dalis žmonių lieka nepaskiepyti ir toliau platina koronavirusą, paskiepytiesiems delta atmaina irgi kels grėsmę. Nedidelė dalis jų, nors ir bus vakcinuoti, vis tiek susirgs.

Toliau pateikiame atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie tai, kaip apsisaugoti ir pasiskiepijus dar labiau sumažinti infekcijos riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai