Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 10 /15:13

Valdantieji nepasitikėjimo Vytautu Gapšiu nereiškia

Opozicija jau padėjo būtinus parašus po tekstu dėl nepasitikėjimo pirmosios instancijos teismo sukčiumi pripažinto Seimo vicepirmininku, Darbo partijos (leiboristų) pirmininku Vytautu Gapšiu. Procedūra jau gali būti pradėta, bet konservatoriai dar tikėjosi, kad pasirašys ir valdantieji.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Luko Balandžio nuotr.

„Baigiame rinkti. Parašų turime daugiau nei minimumą. Daugiau nei 29. Kol kas pasirašė Tėvynės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio frakcijų nariai, bet dar pabandysime duoti pasirašyti kitų frakcijų nariams. (…) Taigi jau nėra trukdžio mums artimiausiu metu įteikti parašus“, – antradienį ryte sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Jei V.Gapšys liks Seimo vicepirmininko kėdėje, pasak opozicijos lyderio, dėl to atsakomybę turės prisiimti socialdemokratai.

Socialdemokratų frakcija antradienį  nepasitikėjimo V.Gapšiu nesvarstė.

Papildyta 15.13 val. Valdantieji nepasitikėjimo V.Gapšiu nepareiškė. Konservatoriai antradienio popietę įregistravo dokumentą, po kuriuo pasirašė 44 Seimo nariai iš Tėvynės sąjungos,Liberalų sąjūdžio, „Drąsos kelio“ frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės.

V.Gapšys norėtų daugiau

Pats V.Gapšys teigia neketinąs trauktis iš posto. Pasak jo, opozicija turi tokią teisę rengti nepasitikėjimo procedūrą.

„Jie visą vasarą apie tai kalba, jei parengs, atsakinėsime į jų klausimus“, – teigė V.Gapšys.

Darbo partijos lyderis teigė, kad kol kas per anksti kalbėti apie tai, ar jo atstatydinimo klausimas lemtų valdančiosios koalicijos griūtį. Tuo tarpu Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Uspaskichas anksčiau yra sakęs, kad atstatydinus V.Gapšį, koalicija gali griūti.

Darbo partijos pirmininkas V.Gapšys antradienį teigė ne tik neketinantis pats trauktis iš Seimo vicepirmininko posto, bet ir toliau tebesvarsto užimti dar aukštesnes – Seimo pirmininko – pareigas.

„Jei bus tokios politinės aplinkybės, kad reikės užimti šį postą, aš esu pasiruošęs jį užimti“, – antradienį sakė V.Gapšys.

Klausiamas, kokios aplinkybės turėtų susidaryti, V.Gapšys teigė, jog tai yra „partijos vidaus reikalas“.

V.Gapšys yra ir tarp Darbo partijos kandidatų į Europos parlamentą, tačiau, ar šiuose rinkimuose dalyvaus, sako dar nenusprendęs.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną turi teisę ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai. Kad Seimo pareigūnas būtų atstatydintas, per slaptą balsavimą už tai privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė (71) Seimo narių.

V.Gapšys Vilniaus apygardos teismo yra pripažintas kaltu dėl sukčiavimo. Jam skirta 35 tūkst. litų bauda. Tiesa, šis teismo sprendimas yra apskųstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas