Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 20 /13:51

Opozicija Vilniaus vicemerui Linui Kvedaravičiui grasina interpeliacija

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) (LLS) frakcija skelbia parengusi interpeliaciją Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pavaduotojui Linui Kvedaravičiui ir surinkusi daugiau kaip trečdalį reikiamų balsų nepasitikėjimui juo pareikšti. Anot LLS atstovų, vicemeras nesusitvarko su savo pareigomis, o jo pagrindinės kuruojamos veiklos sritys – apverktinos būklės.
Remigijus Šimašius ir Linas Kvedaravičius
Remigijus Šimašius ir Linas Kvedaravičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pranešime teigia LLS frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis, „strategiškai svarbūs savivaldybės projektai, kuriuos kuruoja L.Kvedaravičius, lydimi korupcijos skandalų ir patekę į teisėsaugos institucijų akiratį, smarkiai vėluoja, netinkamai įgyvendinami, su tiekėjais vėluojama atsiskaityti“. „R.Šimašiaus komanda deklaravo skaidrumą, tačiau matome interesų grupių protegavimą ir visišką nekompetenciją“, – oponentus kritikuoja Ž.Šilgalis.

Įtarimų LLS sukėlė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas leisti konkursą laimėsiančiam koncesininkui ant Šeškinės kalno, šalia būsimo daugiafunkcio stadiono, statyti daugiabučius. Pastarąjį sprendimą ketinama pakeisti.

Ž.Šilgalis taip pat teigia, kad premjero patarėja Jūratė Juozaitienė yra pripažinusi, jog Vilniaus miesto savivaldybės derintos Daugiafunkcinio centro koncesijos sąlygos būtų naudingos koncernui „MG Baltic“, kurio statybų įmonė „Mitnija“ paprastai dalyvauja tokiuose projektuose.

L.Kvedaravičius kaltinamas ir galimai protegavęs verslininkų interesus, kurie ketino statyti krematoriumą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, Olandų gatvėje.

„Taip pat aiškėja, kad koncernas „MG Baltic“ turėjo interesų ir dėl baseino Vilniuje, S.Neries g., statybos darbų. Konkursą laimėjo įmonių grupė, koncerno „MG Baltic“ įmonę „Mitnija“ samdanti kaip rangovą. Be to, konkurso laimėtoju paskelbta įmonė pasiūlė 700 tūkst. eurų didesnę kainą“, – priekaištus vicemerui žeria Artūro Zuoko vadovaujamos partijos frakcija.

„R.Šimašiaus komanda deklaravo skaidrumą, tačiau matome interesų grupių protegavimą ir visišką nekompetenciją, – sakė Ž.Šilgalis.

LLS atstovų teigimu, L.Kvedaravičiaus kuruojamos Vakarinio aplinkkelio statybos taip pat esą „nuolat kybo ant plauko dėl vėluojančių atsiskaitymų su rangovais“, nes Vilniaus miesto savivaldybė laiku nepateikė paraiškos ES finansavimui gauti ir neatliko projekto ekspertizės.

„L.Kvedaravičius visiškai ignoruoja ir Vilniaus viešojo transporto problemas, dėl to prastėja viešojo transporto paslaugų kokybė, laiku neįvyko konkursas ir mieste iki šiol nėra naujų 100 autobusų, nesiskaitoma su teisėtais profesinių sąjungų reikalavimais“, – dar vienas dalykas, kodėl vicemerui reikia trauktis.

Meras R.Šimašius tvirtina, kad jo pavaduotojas priekaištų sulaukė dėl to, jog „per gerai dirba“. Pats L.Kvedaravičius žurnalistams sakė, kad jeigu opozicijai pavyks surinkti parašus pateikti interpeliaciją, tai būsianti puiki proga „parodyti tuos darbus, kaip jie iš tikrųjų vyksta“.

„Tęsiami jų nepadaryti darbai ir tai yra svarbiausia. Todėl tas tekstas, kurį aš perskaičiau spaudoje, man yra gera proga parodyti, kaip yra iš tikrųjų ir vieną kartą atsakyti į tuos klausimus, o ne interpretuoti iš spaudos publikacijų“, – kalbėjo vicemeras.

Pasak LLS, nepasitikėjimą vicemeru savo parašais patvirtino 20 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių iš 51.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas