Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

Opozicijos valandėlė Kauno taryboje: V.Matijošaitis trumpino kai kuriuos atsakymus, nes tai – ne paskaitos

Spalio 17 dieną pasibaigus nė valandos netrukusiam Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžiui, surengta opozicijos valandėlė. Jos metu nuskambėjo dešimtys kauniečiams aktualių klausimų, į kuriuos atsakinėjo administracijos darbuotojai. Kai kurie atsakymai Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui pasirodė per daug išsamūs – paskaitų, atsakinėjant opozicijai, anot jo, skaityti nereikia.
Kaune prisiekė naujoji taryba ir meras
Kauno miesto taryba / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno konservatoriams vadovaujančiam Pauliui Lukševičiui pasiteiravus, prie kurio mikrofono priėjus užduoti klausimus, nuskambėjo mero V.Matijošaičio šaiži replika: „Iš koridoriaus“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Lukševičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Lukševičius

Kauno MBA problema

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas pasiteiravo, kas daroma dėl to, kad nebesklistų smarvė iš šiukšlių rūšiavimo gamyklos – Kauno MBA (mechaninio biologinio apdorojimo), teritorijos.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno regiono MBA atliekų rūšiavimo centras
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno regiono MBA atliekų rūšiavimo centras

Ramučių gyventojų teigimu, pastaruoju metu tarša ir smarvė yra itin suintensyvėjusi, procesai vilkinami, vėl vykstantys teismai veda į niekur. Spalio 23 d. gyventojai organizuoja pasitarimą, į kurį kviečiami įmonės dalininkai, Kauno MBA vadovai. Norima užduoti klausimus, kodėl tarša iki šiol nėra suvaldyta.

Kitas užduotas klausimas – kiek vėluoja Nemuno saloje statomos „Mokslo salos“ rangos darbai ir kiek jie pabrango.

Mokslo ir inovacijų sklaidos centro vizualizacijos/„Mokslo salos“ ekspozicijos vizualizacijos
Mokslo ir inovacijų sklaidos centro vizualizacijos/„Mokslo salos“ ekspozicijos vizualizacijos

Atsakydamas į pirmą klausimą, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis priminė, kad savivaldybė yra tik vienas iš Kauno MBA dalininkų. Anot jo, yra parengtas investicinis planas, tačiau jo gamykla 100 proc. įgyvendinti negali, nes tam tikros savivaldybės blokuoja įkainio keitimo tvirtinimą ir dėl to gamykla veikia nuostolingai, neturi lėšų investicijas atlikti.

„Aktyviai dirbame, kiek nuo mūsų priklauso, su partneriais. Gamyklos administracija, ekonomistai nuolat teikia prašomus įvairius pagrindimus investicijų būtinumo. 2–3 dalininkų susirinkimai įvyko, tačiau jų metu niekaip nepavyksta mūsų partnerių įtikinti investicijų būtinumu. Įstaiga maksimaliai iš turimų lėšų daro tam tikrus darbus, organizuoja savo veiklą, kad tų kvapų būtų kuo įmanoma mažiau“, – patikino T.Metelionis.

„Mokslo sala“ bus užbaigta kovą

Atsakydamas į antrąjį klausimą jis teigė, kad pagal pirminę sutartį „Mokslo salos“ rangos darbai turėjo būti atlikti iki šių metų spalio mėnesio, tačiau jie buvo stabdomi keletą kartų, nes „reikėjo pakeisti kiek projektavimą“. Dabar darbus jau planuojama baigti iki kitų metų kovo. Kiek pasikeitė darbų kaina, administracijos direktorius atsakyti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi