Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 16

Orai atšilo, bet per mažai: ties savivaldybių riba gyvenantys žmonės stebisi sprendimais dėl kelio

Jau kone savaitę lauke orai lepina kad ir nedidele, bet vis dėlto šiluma – termometrai rodo kelis laipsnius šilumos tiek dieną, tiek naktį. Tokia temperatūra nudžiugino Vilniaus pakraščių gyventojus, kurie laukia, kada jų po žiemos vos išvažiuojamas gatves atvyks tvarkyti savivaldybės technika. Deja, bet bent jau Vilniaus mieste tos šilumos per mažai. Kitaip nei iš karto už miesto ribos.
Helsinkio gatvė
Helsinkio gatvė / Helsinkio gatvės gyventojų nuotr.

Jaučiasi atskirti

Vilniaus mieste, bet lyg ir ne mieste. Taip sako besijaučią Helsinkio gatvėje kitapus vakarinio aplinkkelio gyvenantys vilniečiai, kurių pagrindinė problema – susisiekimas su sostine.

Justiniškės jiems ranka pasiekiamos. Tačiau ilgai jie tegalėjo labai nepatogiai pėsčiomis tą Vilniaus rajoną pasiekti, nes virš vakarinio aplinkkelio įrengtas viadukas, o štai privažiavimo kelių nebuvo nė iš vienos pusės.

Pernai iš kitos pusės kelias atsirado – už tai buvo atsakingas gretimo daugiabučių kvartalo vystytojas, kuris per kelerius metus parengė jungties su viaduku projektą, supylė pylimą, išasfaltavo kelių šimtų metrų gatvės atkarpą su šaligatviais, apšvietimu. Tačiau už rytinę viaduko jungtį su Talino gatve atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė iki šiol nėra šios atkarpos sutvarkiusi, tad pravažiuoti iš Helsinkio gatvės į Justiniškes galimybės nėra.

Helsinkio gatvės gyventojų nuotr./Helsinkio gatvė
Helsinkio gatvės gyventojų nuotr./Helsinkio gatvė

Šiuo metu, kaip sako Vilniaus miesto savivaldybė, vyksta Helsinkio gatvės atkarpos nuo viaduko iki Rygos gatvės projektavimo darbai, kurie turėtų būti baigti šį pavasarį. Tada seks statybos leidimo išdavimas ir rangos darbų viešojo pirkimo procedūros. Tad atkarpos tiesimo darbų dar teks palaukti.

Žmonėms tenka važinėti į miestą, kuriame gyvena, per kitos savivaldybės – Vilniaus rajono – teritoriją. Ir tai nėra pati maloniausia bei patogiausia kelionė.

„Tampa įkaitais“

Kaip 15min sakė Helsinkio gatvėje esančiame kvartale „Pajustis“ gyvenantis Šarūnas, „gyventojai tampa įkaitais – negali nei išvažiuoti, nei patekti į savo kvartalus, taipogi negali patekti aptarnaujantis transportas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas