Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 28

P.Auštrevičius: Lietuva deportuoja į Kazachstaną žmogaus teisių gynėją, kuriam gresia susidorojimas

Europarlamentaras Petras Auštrevičius paskelbė, kad Lietuvos teismo sprendimu, nepaisant perspėjimų, į Kazachstaną bus deportuojamas žmogaus teisių gynėjas, kuriam gresia susidorojimas.
Daniyaras Khassenovas
Daniyaras Khassenovas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

P.Auštrevičius savo paskyroje "Facebook" paskelbė, kad gruodžio 13 d. Lietuvos Migracijos departamento iniciatyva buvo priimtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas atgal į Kazachstaną deportuoti žmogaus teisių gynėją Daniyarą Khassenovą.

Pasak europarlamentaro, kaip informavo Briuselio ir Ukrainos žmogaus teisių organizacijos, D.Khassenovas ne tik daug metų dirbo Kazachstano žmogaus teisių klausimais, bet pastaruoju metu buvo aktyviai įsitraukęs į mechanizmų, skirtų apeiti sankcijas Rusijai, demaskavimą. Dėl kritikos režimui D.Khassenovui jo šalyje akivaizdžiai grėstų politinis susidorojimas.

"Tačiau nepaisant įvairių žmogaus teisių gynimo organizacijų kreipimųsi - tarp jų Nobelio premijos laureatės Oleksandros Matviichuk - prašymą suteikti jam prieglobstį Lietuvoje institucijos atmetė.

Pažymėtina, jog nors pirmos instancijos teismas buvo patenkinęs D.Khassenovo prašymą panaikinti Migracijos departamento sprendimą ir įpareigoti Departamentą iš naujo nagrinėti prašymą suteikti prieglobstį, Migracijos departamentas pateikė apeliacinį skundą, kuris buvo patenkintas Departamento naudai", - rašo P.Auštrevičius.

Anot jo, ketvirtadienį D.Khassenovas lankysis Migracijos departamente, kur jam turi būti įteiktas sprendimas dėl jo likimo.

Jis atkreipė dėmesį, jog praėjusią savaitę kartu su kitais Europos Parlamento nariais Lietuvos institucijoms išsiuntė kreipimąsi su prašymu susilaikyti nuo D.Khassenovo deportacijos į Kazachstaną, kur jam grėstų politinis susidorojimas.

P.Auštrevičius ragina atsakingas Lietuvos institucijas - Vidaus reikalų ministeriją , Užsienio reikalų ministeriją, Teisingumo ministeriją ir Migracijos departamentą nedelsiant imtis veiksmų, jog būtų užkirstas kelias D.Khassenovo nepagrįstai deportacijai iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas