Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Gražulis skelbia subūręs koaliciją, bet pats kalbasi su V.Uspaskichu

Europarlamentaras Petras Gražulis antradienį paskelbė, kad jo vadovaujama Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) subūrė koaliciją rinkimams į Seimą. Dar pirmadienį P.Gražulis dalyvavo laikinojo Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho inicijuotame pokalbyje dėl galimybės burtis į koaliciją.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Tautos ir teisingumo sąjungos pranešime spaudai rašoma, kad į koaliciją, be šios partijos, jungiasi Krikščionių sąjunga (pirmininkas Rimantas Jonas Dagys), Politinė partija „Profesinių sąjungų centras“ (pirmininkas Kęstutis Juknis), Lietuvos šeimų sąjūdis (pirmininkas Raimondas Grinevičius) bei žinomi visuomenininkai.

Politinė jėga žada nustebinti rinkėjus dar nematyta kampanija ir gausiu būriu visuomenininkų, iki šiol nedalyvavusių politikoje. P.Gražulis žada visą sąrašą pristatyti artimiausiu metu, tad kol kas pavardžių neskelbs. tačiau atskleidė, kad sąraše bus dainininkas Romas Dambrauskas, aktyviai palaikęs Šeimų maršą.

Naujasis judėjimas turėtų vadintis „Kelkis Lietuva“.

Tautos ir teisingumo sąjunga tikina, kad derybos vyksta su dar su keliomis politinėmis partijomis bei visuomeniniais judėjimais.

Tuo tarpu pats P.Gražulis pirmadienį dalyvavo laikinojo Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho inicijuotame susitikime dėl galimybės kartu dalyvauti Seimo rinkimuose.

Darbo partijos būstinėje pirmadienį į viešai neskelbtą susitikimą susirinko keletas opozicija save vadinančių politikų – Viktoras Uspaskichas, Petras Gražulis, Valdas Tutkus, taip pat čia buvo ir buvusi V.Uspaskicho žmona verslininkė Jolanta Blažytė su aktoriumi Žilvinu Tratu.

Pirmadienį V.Uspaskichas 15min teigė, kad į susitikimą buvo atėję daug jungtis norinčių politikų.

„Daug kas nori jungtis, bet visi nori į dešimtuką, į dvidešimtuką, o jų yra 200, tai visų neįtalpinsi, todėl ir mažinam norinčiųjų ratą, rytoj mes kviečiam Darbo partijos tarybą, kviečiami ir galimi koalicijos partneriai. Rytoj taryba arba patvirtins, arba nepatvirtins“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

V.Uspaskichas prisipažino, kad lyderystės koalicijos klausimu ėmėsi ir jis pats – kvietė kitus pasikalbėti apie tokią galimybę. Jo teigimu – tikslas susijungti.

Anot jo, susitikime, be jau išvardintų politikų ir politikos naujokų, buvo ir profsąjungų atstovų, tačiau ne su visais sutariama.

„Deja, ne su visais sutarėm, bet rytoj sužinosit“, – sakė V.Uspaskichas.

Jis atskleidė, kad buvo kalbėta ir su buvusiu Vilniaus meru Artūru Zuoku, tačiau šis dalyvauti atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito