Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

P.Lindenau mokymo centre Klaipėdoje – dvigubai daugiau mokinių

Naujus mokslo metus Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras pasitinka ne tik atsinaujinęs, bet ir subūręs dar gausesnį mokinių ir pedagogų būrį. 2024 metais mokytis šiame centre panoro beveik dvigubai daugiau mokinių nei prieš dvejus metus ir apie 50 proc. daugiau nei pernai. Daugiausiai buvo norinčiųjų rinktis su inžinerija susijusias profesijas.
Rugsėjo 1-oji P.Lindenau mokymo centre
Rugsėjo 1-oji P.Lindenau mokymo centre / Organizatorių nuotr.

„Ši tendencija – itin džiuginanti. Esame nuoširdžiai dėkingi LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, kad buvo išgirstas mūsų lūkestis ir buvo padidinta kvotų kartelė, todėl kone visi, pateikę prašymus, buvo priimti. Kaip ir praėjusiais metai, taip ir dabar, didžiausias antplūdis buvo norinčių įgyti elektriko, taip pat suvirintojo profesijas. Palyginti su 2023-aisiais metais, išaugo ir Atsinaujinančios energetikos įrangos, Šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojų, Laivų korpusų surinkėjo profesijų populiarumas. Šiais metais noriai buvo renkamasi ir su jūra susijusias profesijas - pavyzdžiui, Motoristo, Jūrų uosto krovinių logisto, Laivų stiuardo“ , - stojimo rezultatus apibendrino dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius, pasidžiaugęs, kad šiais metais, pavyko praturtinti ir kvalifikuotų pedagogų, profesijos mokytojų, akademikų gretas.

Didelė dalis mokytojų – įvairiose pramonės, inžinerijos ir uosto srityse neįkainojamos patirties įgiję profesionalai, šiais metais sutikę ja dalintis su centro mokiniais.

Šiais metais Lindenau centre galima įgyti atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojo, elektriko, santechniko, suvirintojo, ŠVOK sistemų montuotojo, CNC operatoriaus, jūrų uosto krovinių logisto, laivo keleivius aptarnaujančio darbuotojo (stiuardo), jūreivio, motoristo, laivo elektriko, laivo virėjo, laivų korpusų surinkėjo profesijas. Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre naujus mokslo metus pradės 479 mokiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi