Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 15

Paaiškėjo, kad du nauji koronaviruso atvejai patvirtinti vieno Panevėžio alaus barų lankytojams

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Panevėžio departamento ketvirtadienio duomenimis, patvirtinti du COVID-19 ligos atvejai MB „Lotenė“ kavinės lankytojams. Nors oficialiai skelbiama, kad virusas nustatytas kavinės lankytojams, tačiau MB „Lotenė“ valdo parko gatvėje įsikūrusį alaus barą.
Baras
Baras / Rimvydo Ančerevičiaus / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Lankytojai nekalbūs

NVSC Panevėžio departamento Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja Dovilė Brajinskienė patvirtino, kad koronavirusas nustatytas dviem alaus baro, įsikūrusio Parko g., lankytojams.

„Ar gali būti ir daugiau apsikrėtusių šios įstaigos lankytojų, sudėtinga pasakyti. Su jais labai sunku bendrauti ir jie nepasakojo su kuo bendravo, kada bendravo, ar bendravo. Slepia. Tačiau esame sutarę su įstaigos savininke ir jai rekomendavome visapusiškai dezinfekuoti kavinę, tyrimus atlikti įstaigos darbuotojams. Kavinė, mūsų žiniomis, tą ir padarė ir net gi laikinai buvo pristabdžiusi veiklą“, – aiškino D.Brajinskienė.

Pasak departamento Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėjos, prašoma profilaktiškai atlikti tyrimus ne tik alaus baro lankytojams, bet ir apsilankiusiems šią savaitę kitose šiame pastate esančiose įstaigose.

„Kviečiame visus, kurie nuo liepos 30 dienos apsilankė alaus bare, prekybos centre „Kubas“ ir Parko užkandinėje, atlikti koronaviruso tyrimus. Be to, gerai būtų, jog tyrimus profilaktiškai atliktų ir visi Parko gatvės namų gyventojai. Prašome juos būti sąmoningais, nes nuo jų supratimo priklauso ir jų pačių sveikata, o taip apsaugos ir kitų panevėžiečių savijautą“, – kvietė panevėžiečius būti sąmoningais D.Brajinskienė ir priminė, kad šią savaitę Panevėžyje nustatyti 5 susirgimo atvejai.

Gydosi penki

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Mindaugas Vaitkus naujienų portalui JP sakė, kad ligoninėje šiuo metu gydomi 5 pacientai.

„Galiu tik tiek pasakyti, kad tarp jų yra ir vienas minėto alaus baro lankytojas. Iš viso gydomos dvi moteris ir trys vyrai. Beje, COVID-19 tyrimai ligoninėje atliekami visiems, kurie yra pristatomi į ligoninės Priėmimo skyrių. Tačiau ne visi gydomi ligoninėje, kuriems simptomai nėra sudėtingi, saviizoliuojasi namuose arba priskirtose vietose“, – teigė M.Vaitkus ir sakė, kad 5 atvejai ligoninėje ne pats didžiausias ligonių skaičius:

„Nuo pandemijos pradžios Panevėžio ligoninėje buvo gydomi net iki dešimties apsikrėtusiu koronavirusu.“

Kviečia registruotis ir tirtis

Panevėžio miesto savivaldybė kviečia registruotis tyrimams panevėžiečius. Gyventojai prašomi skambinant nemokamu tel. 1808 ir konsultantui nurodyti raktažodį „panevėžietis profilaktiškai“.

Paskirtu laiku gyventojai turi savarankiškai atvykti į mobilų punktą, vykti taksi ar viešuoju transportu – draudžiama. Taip pat atvykus su savimi būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei pranešimą su identifikavimo kodu, kuris buvo atsiųstas į mobilųjį telefoną, iš kurio buvo skambinta tel. 1808 ir užsiregistruota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai