Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:57

Paaiškėjo, už ką teistas „Nemuno aušros“ kandidatas į Seimą T.Domarkas

„Nemuno aušros“ kandidatas Tomas Domarkas pagal sąrašą į Seimą nepateko, tačiau dar turi galimybę mandatą gauti Plungės-Rietavo vienmandatėje apygardoje, kur antrame rinkimų ture špagas surems su patyrusiu nacionalinės politikos vilku, konservatoriumi Jurgiu Razma. Pastaruoju metu klausimų kelia Remigijaus Žemaitaičio bendražygio praeitis, tačiau jis atsisako atskleisti, už ką yra teistas. 15min išsiaiškino, už ką konkrečiai buvo teistas T.Domarkas, kurio teistumai jau yra išnykę.
Tomas Domarkas
Tomas Domarkas / VRK nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateiktoje T.Domarko anketoje nurodytos trijų įsiteisėjusių nuosprendžių datos – 2009 ir 2015 metų birželį bei 2015 metų rugpjūtį.

Tuo pačiu nurodyta, kad šie teistumai yra išnykę atitinkamai 2013 ir 2017 metais.

Pažadėjo atsakyti į klausimus apie praeitį

„Nemuno aušros“ kandidatas pirmadienį feisbuke paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pažadėjo visiems iki antradienio 20 val. atsakyti į klausimus apie savo praeitį.

„Noriu visiems atsakingai pareikšt ir pasakyti, kad jeigu kas turit kokių klausimų, jeigu VRK mano pateiktuose dokumentuose kas nors yra kažkam neaišku, tai tikrai galit manęs drąsiai klausti, bet sutarkim, kad visi klausimai, susiję su mano praeitim, su verslo praeitim, bus pateikti iki rytojaus vakaro, nes aš manau, kad reikia atskirti verslą ir politiką“, – vaizdo įraše kalbėjo T.Domarkas.

Jis tikino, kad verslas nėra toks lengvas dalykas, o politinė jo veikla prasidėjo tik šiais metais. Kandidatas į Seimą tikino, kad jis yra atsiskaitęs už savo praeities išgyvenimus.

Atsakyti vengė

15min susisiekė su kandidatu antradienį ir paprašė papasakoti, už kokius konkrečiai nusikaltimus jis buvo teistas, tačiau uždavus klausimą T.Domarkas atšovė – „iš kur pas jus ta informacija?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito