Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 16

Palangiškiai sukilo – nenori prarasti „Pušyno“

Palangos ir aplinkinių gyvenviečių gyventojai ketvirtadienį išreiškė aiškią poziciją dėl reabilitacijos centro „Pušynas“. Ši įstaiga regionui reikalinga ne tik kaip vienas didesnių darbdavių, bet ir dėl atvykėlių. Protestuotojai prisiminė ir Palangos baseino istoriją. Leidimas buvo išduotas 300 piketuotojų.
Palangiškiai rinkosi į gausų piketą dėl „Pušyno“ išsaugojimo.
Palangiškiai rinkosi į gausų piketą dėl „Pušyno“ išsaugojimo. / „Mūsų Palanga“ bendruomenės nuotr.

Piketuotojai, susirinkę prie Palangos baseino, pasirašė peticiją, prašančią nenaikinti sanatorijos.

Taip pat piktinamasi sprendimui perleisti baseino valdymą verslui, taip esą paslauga taps nebeprieinama daliai gyventojų.

Aiškią poziciją išsakė visi kurorto tarybos nariai – jie jau praėjusią savaitę kreipėsi į šalies valdžią ir prašo neleisti „Pušyno“ privatizuoti.

Piketo organizatoriai aiškiai išreiškė pritarimą Palangos merui Šarūnui Vaitkui ir tarybos nariams. Tokia mintis atsispindėjo ir plakatuose: „Politinė valia – žemės sklype?“; „Gėda gėda gėda“ ir pan.

Piketas dėl „Pušyno“ išsaugojimo.
Piketas dėl „Pušyno“ išsaugojimo.

„Mes, miesto bendruomenė, o ypač „Pušyno“ personalas, darbuotojai, kurie čia susirinko, kurie turi savo vaikus išmaitinti, nesuprantame, kaip gali ministrė pasakyti 107 darbuotojams, kad jūs ieškokitės darbo, jums duotas terminas, tai yra paprasčiausiai nežmogiška. Nebuvo tartasi nei su darbuotojais, nei su mumis, su niekuo“, – piketuotojams kalbėjo Palangos meras.

Jį palaikė ir Kretingos meras Antanas Kalnius. „Pušyne“ dirba per trisdešimt šio rajono gyventojų.

Palangos meras Š.Vaitkus pranešė, kad akcijos metu pradėti rinkti gyventojų parašai su prašymu užkirsti kelią planams privatizuoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“ ir taip išsaugoti pagrindinį kurorto prioritetą – sanatorinį gydymą, leisti Palangos miesto savivaldybei ir toliau pačiai valdyti savo turtą – už Palangos miesto savivaldybės bei valstybės lėšas pastatytą Palangos miesto baseiną ir neleisti privačiam verslui pelnytis iš baseine teikiamų viešųjų paslaugų, taip pat – išsaugoti beveik pusantro šimto darbo vietų Palangoje, poilsio ir reabilitacijos centre „Pušynas“ Palangos bei Palangos miesto baseine.

Parašai prie miesto baseino ir „Pušyno“ bus renkami iki sausio 1 d., internete kviečiama pasirašyti peticiją. Parašai bus įteikti aukščiausiems šalies vadovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas