Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangoje atidaryta pirmoji privati mokykla

Palangoje veiklą pradėjo pirmoji mieste tarptautinė privati „Baltic International School“ mokykla. Iki tol įstaiga veikė kaip darželis, o nuo šiol, plečiantis veiklos apimtims, jau veikia kaip pradinio ugdymo mokykla. Tarp mokyklos išskirtinumų – darbas ištisus metus, galimybė vaikams įsilieti į ugdymo procesą bet kada ir visiškai kitoks ugdymo modelis, paremtas pozityviu ir sąmoningu mokymosi procesu.
„Baltic International school“ atsirado ir Palangoje
„Baltic International school“ atsirado ir Palangoje / Vizualizacija

Privačioje „Baltic International School“ mokykloje vykdomas pradinis ugdymas vaikams iki ketvirtos klasės. Pasak jos direktorės, edukologijos mokslų daktarės Irmos Liubertienės, šios mokyklos poreikį Palangoje padiktavo tiek vietiniai palangiškiai, tiek dažnai į kurortą atvykstantys miesto svečiai ar čia ilgiau apsistojantys – laikini miesto gyventojai.

Asmeninio archyvo nuotr./Irma Liubertienė
Asmeninio archyvo nuotr./Irma Liubertienė

„Buvo poreikis iš aplinkos, kad Palangoje reikia privačios mokymosi įstaigos, kuri būtų lanksti vaikų priėmimo bet kuriuo metu atžvilgiu. Be to, nemaža dalis tėvų iš partnerinių mokyklų Vilniuje ar Tenerifėje išreiškė lūkestį, kad tokia mokykla atsirastų arčiau jūros. Įvertinę, kad Palangoje mūsų mokykla duotų didžiausią pridėtinę vertę miestui, nutarėme atsidaryti būtent čia“, – sako I. Liubertienė.

Ji pažymi, kad Palangoje, kur kasmet keliasi gyventi vis daugiau jaunų šeimų iš visos Lietuvos ar atvyksta užsieniečiai su mažais vaikais, nebuvo mokymo įstaigos, kuri visus metus teiktų kokybiškas, tarptautinio lygmens ugdymo paslaugas.

„Tikslas buvo pasiūlyti tai, ko Palangos rinkoje nebuvo ir trūko – kokybišką, mokslu grįstą ugdymo programą, kuri turi tarptautinį pripažinimą ir yra orientuota į pasaulio pažinimą per pozityvaus ugdymo procesus“, – teigia mokyklos vadovė.

Anot Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, privačios mokyklos veiklos pradžia yra savotiškas įrodymas, kad Palanga vis labiau artėja prie visų metų kurorto, o ne tik vasaros.

Organizatorių nuotr./„Baltic International school“ atsivėrė Palangoje
Organizatorių nuotr./„Baltic International school“ atsivėrė Palangoje

„Kurortą vis dažniau atranda jaunos šeimos su vaikais, galinčios dirbti nuotoliu ar ieškančios itin aukštos kokybės ir ramaus gyvenimo, bet nenorinčios keisti vaikų ugdymo įpročių ar tiesiog juos tęsti, kaip yra įpratę. Tad privačios mokyklos atėjimas į Palangą yra tikrai sveikintinas tiek dėl didesnių žinių galimybių visiems mažiesiems miesto gyventojams ar čia besikuriantiems jų tėvams, tiek dėl naujų ugdymo metodų ir atnešamos pažangos“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas