Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Palangoje iškeltos raudonos vėliavos paisė ne visi: poilsiautojus drausmino ir gelbėtojai, ir policija

Atšilę orai Palangoje sutraukė poilsiautojus į paplūdimius, tačiau dėl didelių bangų šeštadienį kurorte draudžiama maudytis jūroje. Vis dėlto ne visi gyventojai paisė iškeltos raudonos vėliavos, tad poilsiautojus teko drausminti ir gelbėtojams, ir policijos pareigūnams.
Gelbėtojas liepia poilsiautojams išlipti iš vandens
Gelbėtojas liepia poilsiautojams išlipti iš vandens / J.Šimelevičienės nuotr.

Po lietingos savaitės Palangoje šeštadienį visą dieną šviečia saulė, o termometro stulpelis pakilo iki 24 laipsnių. Tačiau dėl didelių bangų paplūdimiuose jau kelios dienos plevėsuoja raudona vėliava, o pastatyti skelbimai įspėja, kad maudytis jūroje – griežtai draudžiama.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Palanga
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Palanga

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas 15min dar penktadienį tvirtino, kad raudona vėliava dėl trijų balų bangavimo, srovių ir duobių iškelta Palangoje, Šventojoje, Klaipėdoje ir Nidoje.

Penktadienis buvo gana vėsus, o Palanga tuštoka, tad ir žmonių pajūryje buvo vos vienas kitas, tačiau šeštadienį vaizdas paplūdimyje pasikeitė, nes karštis prie jūros sutraukė būrius poilsiautojų. Tai reiškė ir darbymetį gelbėtojams, nes įkaitę nuo karštos saulės ne visi miesto gyventojai ir svečiai paisė gelbėtojų iškeltos raudonos vėliavos.

J.Šimelevičienės nuotr./Palanga šeštadienį
J.Šimelevičienės nuotr./Palanga šeštadienį

Nors dauguma gyventojų braidė, vienas kitas nuspręsdavo į vandenį įlįsti iki juosmens, o kai kurie sumanydavo plaukti ir gilyn. Tad darbo turėjo tiek sausumos automobiliais ar vandens motociklais patruliavę gelbėtojai, tiek palei jūrą budėję policijos rėmėjai. Tiesa, gelbėtojams per garsiakalbius paprašius pažeidėjų išlipti į krantą, kai kurie nuvažiavus gelbėtojų mašinoms ir vėl eidavo maudytis.

Palangos gelbėtojų vadas J.Pirožnikas 15min šeštadienį tvirtino, kad iš ryto jūra buvo labai pavojinga, o vakarop ji nurimo, bangos sumažėjo.

„Labai daug drausmino gelbėtojai poilsiautojų, kalbėjomės. Buvo ir vaikų be priežiūros paliktų“, – sakė J.Pirožnikas.

J.Šimelevičienės nuotr./Palanga šeštadienį
J.Šimelevičienės nuotr./Palanga šeštadienį

Gelbėtojai į pagalbą pasitelkė ir policijos pareigūnus – sudrausminti tuos poilsiautojus, kurie, pasak J.Pirožniko, „piktai, naglai lindo į jūrą ir nekreipė dėmesio į gelbėtojų įspėjimus“. Tokiems policijos pareigūnai surašė administracinių pažeidimų protokolus. Tiesa, pasitaikė ir atvejų, kad maudytis eidavo užsieniečiai, nesupratę taisyklių.

Pasak J.Pirožniko, jūroje draudžiama maudytis, tad gelbėtojai nevijo iš jūros miesto gyventojų ir svečių, kurie tik braidė.

„Turime loginį mąstymą – maudytis daudžiama, tad, jei žmogus braido ar atsigula vandenyje prie kranto, suprantame, kad žmogui atsotogos, jis atvažiavęs į Palangą. Jei uždrausime braidyti, įsivaizduojate, kokie žmonės pikti bus. Turime laviruoti, surasti kalbą“, – pasakojo J.Pirožnikas.

Jis poilsiautojų prašė perspėti tautiečius, kurie „lenda toli į jūrą“ arba paskambinti gelbėtojams telefonu 1509.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams