Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 07

Palangoje policija darbo turi su vagišiais: piniginės ir telefonai dingsta per atvirus langus

Karštis į pajūrį atviliojo daugybę žmonių. Tačiau Palangos policija bent kol kas tvirtina ypatingai skųstis negalinti – esą įvykių registruojama, bet be itin daugiau, nei būdavo paprastai. Dažniausiai tai – smulkios vagystės, nes ir patys poilsiautojai neretai nesirūpina savo turtu.
Palangos paplūdimiuose – minios poilsiautojų
Palangos paplūdimiuose – minios poilsiautojų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Artėjant išskirtinai karštam savaitgaliui, Palangos policijos pareigūnai tikina žmonių antplūdžiui pasiruošę, tačiau kažkokių išskirtinių reidų ar priemonių bent kol kas neplanuoja.

„Išskirtinių incidentų nebuvo, registracijų turime tikrai pakankamai, įvairių, smulkių turto vagysčių. Šventosios nameliai jau vėl kenčia – žmonės miega atsilapoję langus, nes karšta, nesaugo savo turtai, o tuo pasinaudoja ilgapirščiai. Dažniausiai pavagiami telefonai ir piniginės, didesnių vagysčių nepasitaiko“, – apie karštąją savaitę prie jūros 15min.lt sakė Palangos miesto policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Taip pat pasitaiko smurto artimojoje aplinkoje atveju, susimuša, kaip nelinksmai šypteli viršininkas, šįkart ne vietiniai, o poilsiautojai.

„Vienas atvejis buvo, kai apgadintas policijos automobilis. Reaguojant į įvykį buvo sulaikytas pilietis, kuris šokinėjo ant variklio dangčio ir apgadino automobilį, nepaisydamas to, kad mašina buvo su švyturėliais, pareigūnai reagavo į kitą įvykį. Jis tokiu būdu parodė savo nepasitenkinimą Lietuvos policija. Buvo sulaikytas, žinoma, neblaivus“, – apie tai, kaip nuo atvykėlių nukentėjo ir pareigūnų turtas, pasakojo A.Katkauskas.

Tačiau itin skųstis neblaiviais poilsiautojais viršininkas nelinkęs, esą jų yra, tačiau skaičiai tikrai nėra nei išskirtiniai, nei stebinantys. Per pastarąsias dienas įkliuvo du neblaivūs vairuotojai ir du dviratininkai, pastarųjų, pasak A.Katkausko, neblaivių važinėja ir daugiau, tik sugaudyti sunkiau.

Užfiksuoti du techniniai eismo įvykiai ir du įskaitiniai – kieme nukentėjo pėsčiasis, o gatvėje, sukdamas į kairę, kelių eismo taisykles pažeidė ir į automobilį atsitrenkė dviratininkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karšta diena Palangoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karšta diena Palangoje

Pasak A.Katkausko, policijos pareigūnai sulaikė nemažai vagišių – apie pusę iš tų, apie kurių nusikaltimus buvo informuoti.

Savaitgaliui pareigūnai kaip nors ypatingai nesiruošia, nors ir sutinka, kad žmonių gali būti ypatingai daug. Planuojamas visos apskrities pajėgų darbas, kadangi Nidoje šį savaitgalį – net du dideli renginiai. Kitą savaitgalį žmonės plauks į Karklę, kur vyks muzikos festivalis. Vasarą, kaip ir kasmet, pajūrio pareigūnams talkina kolegos iš kitų apskričių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas