Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangoje pradedama rekonstruoti buvusį „Naglio“ kino teatrą

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasidalino žinia: kitą savaitę prasidės „Naglio“ kino teatro rekonstrukcijos darbai.
Kino teatro „Naglis“ Palangoje vizualizacija
Kino teatro „Naglis“ Palangoje vizualizacija / Palangos miesto savivaldybės nuotr.

„Greitu laiku Palanga pasipuoš dar viena šiuolaikine kultūros erdve, kuri neabejotinai taps lankytojų traukos centru ištisus metus“, - dalinosi Š.Vaitkus.

Kaip skelbiamasi, modernizavus esamą infrastruktūrą, „Naglis“ taps šiuolaikinio kino kultūros ir audiovizualinių menų sklaidos centru – regionine filmoteka.

Bus įrengtos dvi profesionaliam kinui rodyti pritaikytos salės, taip pat – lauko kino erdvė, audiovizualinių menų kultūros centras su skaitykla ir mediateka, ekspozicijų erdvės, audiovizualinio darbo ir rezidencijų studijos.

Didelis dėmesys bus skiriamas edukacinėms veikloms, šios bus orientuotos tiek į vietos gyventojus, tiek į kurorto svečius. Moksleiviams skirtų edukacijų metu bus siekiama Vakarų Lietuvos regiono mokinius supažindinti su istoriniais filmais, užsienio filmais, įtraukti ir įdomiai pristatyti teminius renginius (pavyzdžiui, skirtus Vasario 16-ajai ar Liepos 6-ajai).

Edukacinės veiklos, kaip žada projektą įgyvendinančio Lietuvos kino centro atstovai, bus ne tik teorinės, bet ir praktinės – pavyzdžiui, mokinių klasės galėtų filmuoti filmus.

Kino teatro „Naglis“ pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms architektūrinio projekto konkursą laimėjo projektas „Atgal į ateitį“, kurį parengė MB „Altitudės“ kartu su MB „Urbanistinė architektūra“ ir UAB „Inžinerinė mintis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas