Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

Palangos meras išgirdo gerų žinių dėl „Pušyno“

Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigė išgirdęs gerų žinių iš Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės dėl galimybės išsaugoti poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“.
Sanatorija „Pušynas“
Sanatorija „Pušynas“ / Palangos savivaldybės nuotr.

Kanclerė Jurgita Grebenkovienė, remdamasi mero žodžiais, pasakė: „Nesame nusiteikę priešiškai. Tai labai rimtai vertiname ir galimybes matome“.
Seime vykusiame Audito komiteto posėdyje svarstytas ir klausimas dėl Vidaus reikalų ministerijos pavaldžių viešųjų įstaigų likvidavimo ir jų turto perdavimo Turto bankui.

Posėdyje dalyvavo ir Š.Vaitkus. Jis pakartojo tą patį, ką sakė jau daugelį kartų tiek žiniasklaidai, tiek palangiškiams: būtina išsaugoti sanatorinį gydymą bei darbo vietas kurorte ir užtikrinti viešąjį interesą. Meras sulaukė komiteto narių pritarimo ir aiškios pozicijos, kad įstaigos neturi būti likviduojamos.

„Nudžiugino ir šiandien Seimo Audito komiteto posėdyje dalyvavusios SAM kanclerės Jurgitos Grebenkovienės pozicija – kanclerė teigė, jog ministerija mato variantų, kaip būtų galima perimti „Pušyną“ – per paslaugų poreikį sveikatos tinklo reformos kontekste“, – pasakojo Š.Vaitkus.

Anot jo, išgirsta žinia yra gera žinia visiems palangiškiams ir šimtui „Pušyno“ darbuotojų.

„Lauksime tolimesnių sprendimų ir tikėkimės, kad gydymo įstaiga, kitąmet švęsianti veiklos 50-mečio jubiliejų, išliks bei ir toliau teiks reabilitacijos paslaugas visos Lietuvos gyventojams“, – tikisi kurorto meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas