Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangos meras išgyvena netektį: „Mano mylimiausia mokytoja“

Palanga neteko muzikos pedagogės Konstancijos Strikienės, kurios gyvybė užgeso einant 92-uosius metus. Palangiškių mylimą pedagogę su didele pagarba prisiminė ir kurorto meras Šarūnas Vaitkus.
Konstancija Strikienė
Konstancija Strikienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano mylimiausia mokytoja, mūsų visų Palangos legenda dabar vinilo plokštelių klausysis aukštai danguje... Išprususi, neišpasakytai inteligentiška, visada pasitempusi ir subtiliai stilinga, kiek tai buvo įmanoma anais laikais. Reikli, bet itin pagarbi vaikams. Visada besišypsanti ir niekada negailinti šiltų apsikabinimų, bet, esant reikalui, padykėliams tarianti griežtesnį žodį. Tačiau tos pastabos būdavo sakomos kažkaip labai ramiai, tuo pačiu visada pagarbiu tonu bei maniera. Ir mes ją už tai beprotiškai gerbdavome ir dar labiau beprotiškai mylėjome. Tai Kostancija Strikienė, ji mūsų muzikos mokykloje ilgus metus vienus palangiškius vaikus mokė solfedžio, kitiems dėstė muzikos literatūrą. O man pasisekė – ji buvo abiejų šių dalykų mano mokytoja“, - jautriu prisiminimu dalinosi Š.Vaitkus.

K.Strikienė Palangos muzikos mokykloje dirbo nuo pat atidarymo 1958-aisiais. Kurortą mėgęs B.Dvarionis padėjo įkurti šią mokyklą, o jai vadovavo K.Strikienės vyras Vytautas Strikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Konstancija Strikienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Konstancija Strikienė

Mokytoja buvo apdovanota Palangos grąžinimo Lietuvai 100-mečiui skirtu medaliu „Už nuopelnus Palangai“.

2018 m. K.Strikienė pelnė palangiškių jai skirtą „Metų širdies“ titulą, ir tai bei mūsų atmintis, ko gero, yra pats svarbiausias įvertinimas, kokio gali sulaukti pedagogas.

2018-aisiais K.Strikienė dviračiu atmynė į kurhauzo atstatymo pradžios renginį. Ji tada prisiminė, kad šiame pastate buvusi pirmoji jos darbovietė.

„Prieš šešiasdešimt metų čia mano buvo pirmoji darbovietė atvažiavus į Palangą. Likau viena iš to meto kultūros darbuotojų, nebėra vyresnių už mane ir gyvų nebėra. Esu vienintelis gyvas liudininkas iš šios salės, iš kultūrinių darbuotojų“, – tuomet pasakojo ji žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus