Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Palapinės iššūkis: nakvoti Šiaulių bulvare nėra labai malonu

Jauni šiauliečiai Gerardas Pranaitis ir Airidas Brikas neseniai sumanė tokį iššūkį, iš kurio patys nemažai išmoko, daug naujo suprato. Vaikinai pasistatė palapinę pačiame miesto centre ir nusprendė čia pernakvoti. Kaip jiems sekėsi?
news_5d497dbcd67c24b6bead.jpg
Palapinė Šiaulių bulvare

Pėsčiųjų bulvare abu vaikinai pastatė palapinę ir išrikiavo šašlykinę, kėdę – viskas paruošta gyvenimui. Į plyteles kuoliukų neįsmeigsi, tačiau viską galima pririšti prie aplinkinių daiktų.

„Buvo tikrai nejauku daryti tokį iššukį, nes beveik visi praeiviai keistai žiūrėjo į mus. Kiti pradėdavo juoktis arba pakalbindavo“, – pasakojo vaikinai.

Juokavo, kad nuomoja palapinės kambarius. Gal kas norėtų čia pernakvoti už dešimt eurų? Įskaičiuoti pusryčiai ir lauko tualetas.

Buvo savaitgalis, todėl sutemus pagausėjo jaunimo. Jie ėjo į pasilinksminimo vietas, o iššūkio herojai ramiai sėdėjo prie savo palapinės ir gurkšnojo girą, kalbino praeivius.

Situacija kiek pasikeitė, kai visi pradėjo grįžti iš diskotekų. Daugelis ir pavartoję alkoholio. Jei tie patys vaikinai, ėję pro šalį, neatrodė pavojingi, tai išgėrę – jau ir agresyvūs.

Airidas ir Gerardas suprato, kad miegas nebus ramus ir teks paeiliui budėti. Staiga užklupęs lietus savotiškai įnešė ir saugumo. Iškart po lietaus prie palapinės atvažiavo policijos automobilis.

Pareigūnai pasiteiravo, kas čia darosi? Namo vaikinų neišvarė ir išvažiavo.

Ar turėjo vaikinai kokį tikslą? „Mes su draugu labai dažnai bandom kelti sau visokius iššūkius. Dažniausiai jie būna, kaip mes vadinam, socialinio pobūdžio – paremti bendravimu su žmonėmis, pagalba ar net gėda prieš kitus žmones. Neseniai sugalvojome filmuoti šiuos iššūkius“, – jau po iššūkio pasakojo Airidas.

Vaikinai teigia, kad tokie dalykai juos skatina tobulėti. Jaučiasi labiau pasitikintys savimi, mažiau bijo bendrauti.

Kitas vertingas dalykas, kurį pastebėjo – žmonių reakcijos. Žmonės skirtingai reaguoja į tokius netradicinius ir nematytus dalykus.

Vieni – labai šaltai, o kiti – atvirkščiai. Iš pradžių pasitiko labai daug kreivų žvilgsnių ir tylių nusikvatojimų. To buvo galima tikėtis.

Nakvynė Šiaulių bulvare
Nakvynė Šiaulių bulvare

Veliau praeiviai pradėjo vaikinus filmuoti ir fotografuoti. Kiti pakalbindavo. „Patys esame šiauliečiai, tai nejaukiausia būdavo, kai paeidavo kokie draugai ar pažįstami. Sulaukėme ir stebėtinai malonių reakcijų“, – atviravo Airidas.

Teko ir su užsieniečiais pabendrauti. Vieni pasirodė labai malonūs, bet turėjo susitikimą su keliais rusakalbiais, kurie nebuvo malonus. Jie buvo neblaivūs, agresyviai norėjo dėmesio ir neskubėjo pasišalinti.

Kokia išvada? Savaitgalio naktį Šiaulių bulvare miegoti nėra labai jauku. Tačiau jeigu nebijai žmonių reakcijų, dienos metu visai smagu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito