Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 05

Palūžusio žmogaus melas: dėl aukas rinkusio žinomo geradario kreiptasi į policiją – paaiškėjo, kad nesirgo vėžiu

Pernai rugsėjį per savo 24-ąjį gimtadienį renginių vedėjas Viktoras Jermolovas savo feisbuko paskyroje paskelbė sergąs smegenų vėžiu. Vaikinas, iki tol rengęs įvairias paramos akcijas kitiems, paprašė šįkart paremti piniginėmis aukomis jį. Netrukus Viktoras davė atvirą interviu 15min, kurio metu papasakojo apie ligą. Tačiau atsirado abejojančių jo nuoširdumu – kreiptasi net į policiją. Melavęs apie ligą 15min galiausiai prisipažino ir pats V.Jermolovas.
Viktoras Jermolovas
Viktoras Jermolovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pradėjau jausti jaudulį, kad kažkas negerai. Galvą paskauda, nuovargis kankina. Eini – ir staiga tarsi žaibas galvoje trenkia. Kartą buvau ant laiptų, tai nukritau. Laimei, nieko nesusilaužiau. Nežinau, kiek minučių pragulėjau. Tuomet ir ėmiau įtarti, kad kažkas vyksta, o ir atmintis ėmė dingti. „Ant durniaus“ pasitikrinau liepos pradžioje, suvokiau, kad kažką ras. Nustatyta šįkart II stadija.

Matot, prieš dvejus metus turėjau gerybinį auglį. Tuomet taip pat skaudėjo galvą, pykino, vemdavau. Pašalino tą auglį, rodos, sėkmingai. Nekalbėjo, kad gali atsinaujinti, tad buvau ramus, tik kas pusmetį turėjau važiuoti tirtis. Po to metai buvo, kai nieko nedariau. Šiemet norėjau profilaktiškai pasitikrinti prieš pat karantiną, bet nepavyko dėl COVID-19. O kai jau atsinaujino pojūčiai, paaiškėjo, kad vėžys šįkart – piktas, bet dar gydomas“, – taip apie savo ligą interviu metu pernai rugsėjį kalbėjo „Gerumo kristalu“ iš Kauno valdžios rankų praeityje apdovanotas, ne kartą geradariu vadintas renginių vedėjas bei įvairių akcijų sumanytojas V.Jermolovas.

Rugsėjį vykusio pokalbio su žurnaliste metu jis pasakojo, kaip šiuo metu jaučiasi, kaip dažnai reikia vykti į ligoninę, kokių sumų vaistams reikia, prisiminė ir savo draugę, kurios gyvybė taip pat užgeso dėl smegenų vėžio. Tiek interviu, tiek savo feisbuke Viktoras ne kartą dėkojo paramą suteikusiems žmonėms. O jų būta nemažai – ir pažįstamų, ir nepažįstamų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Apdovanojimų ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Apdovanojimų ceremonija

Finansinės pagalbos kovai su smegenų vėžiu V.Jermolovas viešai paprašė pernai metų rugsėjį, per savo 24-ąjį gimtadienį.

Viešai dėkojo moterų klubui

Spalio 5 dieną Viktoras, pats kilęs iš Naujosios Akmenės, asmeninėje feisbuko paskyroje viešai už piniginę paramą, skirtą gydymui, dėkojo ir Akmenės rajono moterų klubui „Akmenietė“.

„Kaip gerai, kad galiu dėkoti, nes prašyti yra vienas sunkiausių darbų. Kreipiuosi į visus savo tėviškės, Naujosios Akmenės, ir jos krašto žmones bei labiausiai bendruomenę, kuri turėtų jau tapti nacionalinio gerumo ženklu bei pavyzdžiu visai Lietuvai. Šiandien savo praktika galiu tai liudyti, pajausti ir tikrai kaip vyras nelaikau ašarų, o tai yra ne kas kitas, o „Moterų klubas Akmenietė“. Įsiminkite, mieli bičiuliai, šį pavadinimą. Organizacija, kuri tiesia pagalbos ranką su įvairiomis ligomis kovojantiems Lietuvos žmonėms, taip įtraukianti visą rajoną, kuris persikelia ir į kitus miestus. Moterys jau gerą dešimtmetį apgaubia visuomenę didelio gėrio gija. Viliuosi, žiniasklaidos priemones pasieks ši mano žinutė ir klubas gaus bent iš prezidento padėką už didžius darbus Lietuvai.

Jau trečias mėnuo kaip kovoju su vėžio liga, ne kartą norėjau jau atsisveikinti, kai kurie dar negali patikėti, kad tenka man ši našta. Ne kartą sunku atsakyti, kad dar prastai, ar papasakoti, kokia savijauta. Esu be galo dėkingas savo kraštui už didelę finansinę paramą. <...> Tai svarbiausias ginklas, galiu tikrai pasidžiaugti, kad tikrai palengvins reabilitacijų, procedūrų bei reikalingų vaistų bei vitaminų stabilumą, kad gydymas būtų patrauklus. <...> Nors atvirai jaučiu ne mažą gėdą, kad savo kraštui jau keleri metai nepridėjau jokio indelio, o visas kraštas vienijasi į didelę vilties širdį. Ačiū, kiekvienam iš jūsų.

Viliuosi, Dievas atlygins trigubai, o aš, savo ruožtu, pasveikęs, pažadu suorganizuoti įtaigingą koncertą. Mano muzikinė komanda jau atsiraitojo rankoves ir visi keliaus kartu su manimi į Akmenės kraštą. Kiekvienas vertas didelės padėkos, tad viliuosi, kad toliau tikėsite, melsite ir stiprinsite!“, – tokius padėkos žodžius „Akmenietei“ išsakė V.Jermolovas.

Spalio 5 dieną „Akmenietės“ feisbuko paskyroje buvo paskelbta apie į V.Jermolovo sąskaitą pervestą 1800 eurų sumą, skirtą klastingos ligos gydymui.

„Kad būtume pakankamai geri, turime būti truputėlį geresni negu reikia. K.Mapivo. Ačiū už Jūsų truputėlį gėrio, kuris šiandien virto dideliu kūriniu! Nepaprastai dėkingos esame visiems, visiems, kurie dalinosi žinia, aukojo bankiniu pavedimu, atėjo į „Rudens kermošiaus“ šventę ir savo pinigine auka prisidėjo prie gimtadienio dovanos Viktorui JERMOLOVUI“, – buvo skelbiama pranešime.

„Akmenietės“ nuotr./„Akmenietės“ surinktos aukos
„Akmenietės“ nuotr./„Akmenietės“ surinktos aukos

Spalio 12 dieną „Akmenietė“ feisbuke informavo, kad į Viktoro sąskaitą pervesti dar 2224 eurai, o spalio 19 dieną aukomis prisidėjo ir Naujosios Akmenės Saulėtekio progimnazijos mokiniai ir mokytojai – surinkti dar 1255 eurai.

Sužinojo, kad melavo

Išgirdusių V.Jermolovo prašymą padėti finansiškai būta ir daugiau. Tačiau viskas netikėtai pasisuko priešinga linkme.

Vasario 2 dieną 15min žurnalistę pasiekė žinia, kad atsirado abejojančių V.Jermolovo nuoširdumu. Su „Akmenietės“ klubu susijusi moteris informavo, kad vaikinas galimai nesirgo ir neserga smegenų vėžiu.

„O jei nesirgo ir neserga? Šokas? Jei šokas, tuomet ne jums vienai“, – teigė besikreipusi moteris.

15min ji papasakojo, kad tuo, ar V.Jermolovas, puikiai pažįstamas Naujosios Akmenės žmonėms, išties serga sunkia liga, „Akmenietės“ klubo narės abejojo jau kurį laiką. Apie tai ji pati asmeniškai sužinojusi prieš savaitę ir likusi šokiruota, iki šiol nerandanti „sau vietos“.

Neva prieš pervedant V.Jermolovui „Akmenietės“ surinktą paramą (kuri bendrai gali siekti apie 4 tūkst. eurų sumą), jau kilus gandams, vaikino prašyta atsiųsti išrašą iš jo ligos istorijos, kad diagnozė ir paramos reikalingumas būtų patvirtinti. V.Jermolovas neva tai padaręs, kuriam laikui abejonės išsisklaidžiusios, tačiau netrukus išaiškėjo kitos aplinkybės. Moteris nenurodė konkrečių tariamo melo įrodymų, tik užsiminė apie paties V.Jermolovo prisipažinimą.

„Ruošiami dokumentai policijai, nes jei nepraneši, pats darai nusikaltimą“, – informavo pašnekovė.

15min žurnalistei susisiekus su „Akmenietės“ vadove Rūta Venckute, ši į komentarus šiuo metu nesileido, tik patvirtino, jog abejonių tiek, kad net nuspręsta kreiptis į policiją.

„Mes esame pritrenktos. Viskas dar šviežia. Pasitiki, o, pasirodo, negali ir tuo pasitikėti. Mums tai skaudi pamoka. Mes turime įrodymų. Kol nesusisieks su manimi policija, informacijos suteikti negaliu. Čia yra tiesa“, – tiek tepasakė R.Venckutė, mananti, kad besikreipsiančių į policiją dėl tariamo V.Jermolovo melo ateityje gali atsirasti ir daugiau, „Akmenietė“, matyt, bus pirmoji tai padariusi organizacija.

Policija tikslina įvykio aplinkybes

Tai, kad „Akmenietės“ moterų klubas kreipėsi dėl V.Jermolovo veiksmų į teisėsaugą, 15min vasario 4 dieną patvirtino Telšių apskrities policija.

Ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas.

Kaip patikino Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Greta Frajerytė, sausio 3 dieną 9.47 valandą Naujojoje Akmenėje buvo gautas pranešimas, kad moterų klubas vykdė akciją, kurios metu buvo renkamos lėšos sunkiam ligoniui. Surinkti pinigai pervesti į ligonio nurodytą sąskaitą. Įtariama, jog asmuo neserga.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas, tikslinamos įvykio aplinkybės, neįvardijama ir tiksli pervesta pinigų suma.

Prisipažino melavęs

Susisiekus 15min žurnalistei, V.Jermolovas nieko neneigė, ilgiau patylėjęs pripažino, kad istoriją apie ligą išgalvojo, kad yra sunkios psichologinės būklės, palūžęs, pažadėjo viską ištaisyti, grąžinti aukotojams pinigus. Ir su „Akmeniete“ jis tikino buvo sutaręs, kad 3,5 tūkst. eurų sumą perves atgal iki balandžio 1 dienos. Apie savo melą vaikinas žadėjo penktadienį paskelbti viešai savo feisbuko paskyroje, prašė tam duoti laiko.

„Taip, nesergu“, – penktadienio rytą 15min žurnalistei prisipažino sunkiai žodžius rinkdamas V.Jermolovas.

Jis tikino turėjęs skolų, nemanęs, kad viskas taip susiklostys, taip toli nueis.

„Maniau, kad mano feisbuko įrašas (paskelbtas pernai rugsėjį, kuriame prisipažino sergantis smegenų vėžiu) nebus toks... Taip giliai... Kad žmonės nesureaguos taip masiškai“, – teigė V.Jermolovas.

Paklaustas, kiek aukų per pusmetį sulaukė, jis įvardijo 7 tūkst. eurų sumą. Iš „Akmenietės“ tikino gavęs 3,5 tūkst. eurų paramą.

V.Jermolovas teigia jau sulaukęs policijos tyrėjo skambučio, nieko neneigęs, paaiškinęs visą situaciją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viktoras Jermolovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Viktoras Jermolovas

„Tikrai jaučiuosi dėl to kaltas. Visais būdais prašau man duoti laiko grąžinti tuos pinigus. Žinau, kad padariau labai didelę klaidą. Itin prastai jaučiuosi dėl to nuo lapkričio pradžios“, – teigė V.Jermolovas.

Paaukoti pinigai išleisti

Paklaustas, kokios buvo skolos, kad sumąstė imtis tokio melo, vaikinas įvardijo kelių tūkstančių eurų sumą. Tačiau vieną artimą asmenį kamavo bėda dėl paimto kredito, tiesa, jis buvo paimtas V.Jermolovo vardu. Šios bėdos su artimojo naudai paimtu kreditu dar nėra, kaip tikina vaikinas, išspręstos – liko sumokėti apie 1000 eurų.

Ar žmonių suaukotos lėšos jau visos išleistos?

„Jų nebėra. Sumokėjau skolas ir po to tas pinigų kvapas, kaip sakant, užvaldė. Nebesugebėjau sustoti“, – nutęsė V.Jermolovas, pripažinęs, kad nenorėjo, kad viskas išaiškėtų taip staiga ir viešai, norėjęs visiems po truputį prisipažinti.

Vaikinas pripažino manipuliavęs visais. Melo pinklės neva imtos megzti nuo smegenų vėžio praradus mylimąją.

„Matyt, po įvykių, kai mirė draugė, nesugebėjau laiku kreiptis pagalbos. Kažkas paveikė. Negaliu pakelti, koks tapau per tokį trumpą laiką. Noriu visų nuoširdžiai atsiprašyti. Noriu įrodyti, kad aš nesu toks blogas, kaip dabar atrodo. Uždirbsiu, atidirbsiu visus suaukotus pinigus. Jaučiuosi kaltas dėl to. Labai kvaila klaida. Kuo baigėsi netyčinis galvojimas. Nemaniau, kad feisbukas iškels taip viską“, – graudinosi V.Jermolovas.

Pasiteiravus, kodėl vis dėlto reikėjo griebtis tokio melo, ar nebūtų padėję artimieji, jei būtų tiesiog viešai pripažinęs, kad reikia pagalbos, nes yra skolos, V.Jermolovas atsakė, nemanęs, jog toks prašymas būtų ką paveikęs.

„Nuo artimųjų gal visuomet buvau nutolęs“, – patikino V.Jermolovas.

Kai yla ėmė lįsti iš maišo, jis, tikina, niekam dėl melo nesigynęs. Pirmoji apie išgalvotą istoriją sužinojusi šeima. Artimiausi draugai šio melo, kaip teigia V.Jermolovas, nepalaikę atstumiančiu – tiesiog įvardiję, kad vaikinas turi kreiptis psichologinės pagalbos.

„Akmenietei“ jis neva parašęs ilgą laišką, pažadėjęs grąžinti aukotus pinigus.

Penktadienio popietę, kaip žadėjo, V.Jermolovas paskelbė įrašą ir savo asmeninėje feisbuko paskyroje. Įrašė vaikinas prisipažino melavęs. Komentatoriai jo nepuolė už tai pasmerkti.

15min anksčiau aprašytos Viktoro Jermolovo rengtos akcijos ir žmonių, kuriems jis padėjo, istorijos:

Narkomanės išpažintis apie gyvenimą pakeitusią pažintį: „Viktoras Jermolovas – išskirtinis žmogus“

Kauno geradariu vadinamas renginių vedėjas per vestuves išgelbėjo merginai gyvybę

Kauno Laisvės alėjoje – išradingas vaikinų sveikinimas: sujaudinta moteris net pravirko

Už širdies griebiantis jaunuolių sveikinimas Kaune: senjorams leido pasijusti karaliais​​​​​​​

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas