Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 29

Pamatyk, kas daroma, kad vanduo iš čiaupo nebūtų rudas

Reportaže kalbinamas vandens cechų vadovas Virgis Uždavinys paaiškina, kad Lietuva yra viena iš nedaugelio šalių, visiems vartotojams tiekianti giluminių gręžinių vandenį. Palyginimui, Talinas išgeria visą šalimais esantį ežero vandenį du kartus per metus. Į tą patį ežerą yra leidžiamas išvalytas nuotekų vanduo, o vėliau tas pats vanduo tiekiamas vartotojams. Rygos gyventojai geria Dauguvos, o Varšuvos – Vyslos upės vandenį.
Specialistas paaiškina, kad vienintelė nepageidautina požeminio vandens Vilniaus teritorijoje ypatybė yra dideli geležies ir mangano kiekiai. Šią problemą išsprendžia šiuolaikiški vandens gerinimo įrenginiai. Nenaudojant jokių cheminių reagentų, vandenyje esanti geležis ir manganas jungiasi su deguonimi, tada susidariusios nuosėdos perfiltruojamos per kvarcinio smėlio filtrus. Taip gyventojus pasiekia sveikas, švarus, beskonis ir bekvapis vanduo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais