Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 19

Panevėžiečiai kreipėsi į miesto politikus: prašo įrengti nudistų paplūdimį

Po to, kaip naujienų portale „Jūsų Panevėžys“ pasirodė straipsnis apie tai, kaip panevėžietę nustebino pusnuogė šalia žaidimų aikštelės besideginusi moteris, Panevėžio miesto savivaldybės Taryba sulaukė laiško, kuriame prašoma mieste įrengti nudistų paplūdimį.
Nudistų paplūdimio ženklas
Nudistų paplūdimio ženklas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusį penktadienį į Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos narius elektroniniu laišku kreipėsi panevėžietė Milda (tikras vardas redakcijai žinomas), prašydama įrengti nudistų maudymosi vietą.

Laiške moteris netgi nurodo vietą, kur galėtų būti įrengtas nuogalių paplūdimys – specialus plotas prie „Ekrano“ marių.

Tvarkos nepažeidė

Anot panevėžietės Mildos, nudizmas tampa vis populiaresnis lietuvių tarpe. 2021 m. nudistų maudymosi vietą įrengė Marijampolės savivaldybė, pernai tokią vietą, prie Vėlykščio ežero, įkūrė ir Ignalinos rajono savivaldybė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nudistų paplūdimio ženklas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nudistų paplūdimio ženklas

„Nesant oficialios nudistams skirtos vietos, mes priversti pažeisti viešąją tvarką reglamentuojančius teisės aktus ir laisvalaikį leisti tam neskirtose vietose prie vandens telkinių“, – laiške rašo Milda.

Panevėžietė Milda Tarybos nariams cituoja ir naujienų portale JP paskelbtą straipsnį, kuriame viena panevėžietė pasipiktino pamačiusi, kaip parke šalia vaikų žaidimų aikštelės deginasi moteris. Panevėžietės nuomone, tai – nepadorus elgesys, jai antrino ir kiti vaikus prižiūrintys tėvai.

Dėl viešoje vietoje besideginančios moters panevėžietė kreipėsi net į policiją. Visgi pareigūnai, gavę moters nuotrauką, nusprendė, kad viešosios tvarkos ji nepažeidė, mat dėvėjo maudymosi kostiumėlį.

Prašo tik įspėjamųjų ženklų

Panevėžio politikams laiške Milda rašo, kad nudistams skirtos maudyklos įrengimas nereikalauja papildomų reikšmingų investicijų iš Panevėžio miesto savivaldybės biudžeto.

„Reikėtų tik įspėjamųjų ženklų, kuriose būtų informacija, kad tai nudistų zona ir pagal galimybes aptvarkyti teritoriją, prie aplinkos, tvarkymo ir priežiūros, įsipareigojame prisidėti ir patys: surinkti šiukšles, prisižiūrėti pakrantę. Dėkojame už supratingumą ir tikimės glaudaus, abipusiai naudingo bendradarbiavimo ir ateityje“, – rašo Milda.

Naujienų portalo JP žurnalistams susisiekus su panevėžietė Milda, moteris pasakojo, kad dabar tenka degintis nuogai „nelegaliai“, už tai gresia administracinė bauda ir nesaugu.

Nebenori slapstytis

Naujienų portalo JP žurnalistams susisiekus su panevėžietė Milda, moteris pasakojo, kad dabar tenka degintis nuogai „nelegaliai“, už tai gresia administracinė bauda ir nesaugu.

„Atsiradus nudistų maudymosi vietai būtų saugu ir nereikėtų ieškoti nuošalių vietų, kur nebūtų žmonių. Esu ne kartą Panevėžyje mačiusi, kad tiek moterys, vyrai, poros deginasi nuogi, bet nuošaliose vietose prie vandens telkinio. Lietuvoje net žymiai mažesni miestai už Panevėžį turi nudistų maudymosi vietas“, – kalbėjo Milda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas