Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 30

Panevėžiečiai raginami į kapines verčiau važiuoti viešuoju transportu

Artėjant visų Šventųjų ir mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienoms, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių ir kitose žmonių susibūrimų vietose. 
Restauruotas lietuvių pabėgėlių kryžius Augsburge
Restauruotas lietuvių pabėgėlių kryžius Augsburge / URM nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Šiais metais policijos pareigūnai pataria ir prašo į Šilaičių kapines važiuoti miesto maršrutiniais autobusais, primena, kad kelias Panevėžys–Aristava–Sitkūnai (ties kapinėmis) taisomas, eismas labai ribotas, dėl to transporto priemonių stovėjimo vietų prie pat kapinių labai sumažėjo, o statyti automobilių kelio pakraštyje nebus leidžiama.

Važiuojantieji Panevėžio r. Ramygalos kapinių link ar toliau – Kėdainių link prašomi važiuoti per Jotainių gyvenvietę arba per Upytę ar Krekenavą. 

Atkreipiamas vairuotojų dėmesys į eismo sąlygas – labai svarbu pasidomėti oro prognozėmis. Patariama į tolesnę kelionę išvykti ankstėliau, neskubėti.

Vairuotojų prašoma būti itin atidžių, kantrių ir pakančių vienas kitam, nes kapinių lankytojų srautas numatomas itin didelis, eismas intensyvus. 

Patariama pasitikrinti, ar automobilyje yra gesintuvas, vaistinėlė, atsarginis ratas ir avarinio sustojimo ženklas. Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, rekomenduojama iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle. 

Svarbiausia, vairuotojams važiuoti saugiu greičiu, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, segėti saugos diržus. 

Gyventojai turėtų prisiminti paprasčiausias taisykles: išlipus iš automobilio tamsiuoju paros metu, apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti kelią žibintuvėliu. Šių priemonių kaina nelygintina su gyvybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito