Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 26

Panevėžiečiai sunerimo: prie policijos komisariato pastato iškirsti medžiai

Prie Panevėžio apskrities policijos komisariato pastato, Tulpių g. 60, neliko daugybės didelių medžių. Iškirstos bene visos storakamienės eglės, tujos, alyvos.
Panevėžio policijos komisariatas
Panevėžio policijos komisariatas / www.jp.lt nuotr.

Socialiniai tinklai ūžia – prie Panevėžio apskrities komisariato pastato kertamos eglės, alyvos, tujos. Pasipiktinę komentatoriai kaltina policijos pareigūnus, kad jie nesaugo aplinkos, kerta medžius.

Kiti teigia, kad galbūt medžiai užstoja dienos šviesą sulaikytiems ir areštinėje laiką leidžiantiems asmenims. Tretiems atrodo, kad mėnulio pilnatis apsuko galvas tiems, kurie davė leidimą iškirsti augalotas egles.

Prie Panevėžio apskrities policijos komisariato pastato neliko daugybės didelių medžių.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas Renaldas Žekonis naujienų portalui JP aiškino, kad visi leidimai medžiams kirsti gauti.

„Grožis – subjektyvus dalykas. Tik iš toli atrodo, kad tos iškirstos yra gražios. Iš arčiau pasižiūrėjus matyti, kad eglės turėjo ligų. Eglės senos, bet jų šaknys stiprios ir pradėjo ardyti pastato pamatus, nuogrindas. Nėra gerai pačiam komisariato pastatui“, – teigė viršininko pavaduotojas.

Pasak Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojo, yra nustatyti policijos pastatų apsaugos reikalavimai.

„Pagal tuos reikalavimus vaizdo kameros turi matyti neuždengtą vaizdą. Visas aplinkybes sudėjus į vieną vietą – nuspręsta didžiąja dalį medžių iškirsti“, – aiškino R.Žekonis.

Pasiteiravus, kaip bus tvarkoma komisariato pastato aplinka ir ar buvo gauti leidimai medžiams kirsti, komisaro pavaduotojas R.Žekonis tvirtino: „Iškirtus egles, alyvas ir pasenusią tują, vietoje jų pasodinsime kitus augalus. Tikrai pasirūpinsime, kad komisariato estetinis vaizdas būtų tinkamas. Juolab kad pavasaris. Dabar pats laikas gražinti aplinką. Beje, medžius kirtome gavę Panevėžio miesto savivaldybės leidimą. Policija negali elgtis neįstatymiškai. Želdinių prižiūrėtojai sužymėjo medžius, kuriuos galime kirsti. Buvo nustatyta, kad iškirstiems medžiams genėjimas jau nebūtų padėjęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai