Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 25

Panevėžiečius ramina: atliekų išvežimas šventinėmis dienomis vyks įprastu grafiku

Bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ informuoja, kad atliekų išvežimas šventiniu laikotarpiu vyks pagal įprastą grafiką. Per šventes atliekų kiekiai išauga daugiau nei per pusę, todėl gyventojams patariama, kaip tinkamai jas tvarkyti, kad konteineriai nepersipildytų, o atliekos būtų išvežtos laiku.
Atliekų rūšiavimo konteineriai
Atliekų rūšiavimo konteineriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Konteinerius aptarnaus įprastai

Atėjus šventėms, išpildome didžiausias artimųjų svajones, tačiau ruošiant vaišes stalui, išpakavus dovanas, lieka kalnai pakuočių ir dovanų pakavimo popieriaus, kurie netrukus atsiduria konteineriuose. Nors laukia šventinės dienos, bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ konteinerių aptarnavimą vykdys įprastu ritmu – gyventojų atliekos bus renkamos laikantis įprasto grafiko.

„Per šventes atliekų būna daugiau, todėl konteinerių aptarnavimas vyksta nenutrūkstamai, pagal įprastą grafiką – jei numatyta, konteineriai bus aptarnaujami ir per šventines dienas: Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus. Nors šventinis šurmulys lengvai įsuka, individualių valdų gyventojai turėtų nepamiršti išstumti savo konteinerius į gatvę įprastu metu, kad darbuotojai galėtų atliekas išvežti“, – sako bendrovės atstovai.

Žiemos metu dėl kintančių sąlygų keliuose konteinerių aptarnavimas trunka ilgiau, todėl norint spėti laiku surinkti atliekas iš visų gyventojų, šventiniu laikotarpiu konteineriai gali būti aptarnaujami ir neįprastai anksti ryte ar vėlai vakare.

„Galiu patikinti, jog gyventojai gali nesijaudinti, kad šiukšlės bus paliekamos ir neišvežamos. Viskas vyks įprastai ir kokybiškai, kai žmonės nematys į akis krentančių prikrautų šiukšlių maišų“, – naujienų portalui JP teigė bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ atliekų tvarkymo viršininkė Judita Vingelytė.

Tinkamai surūšiuotos atliekos taupo vietą

Nors konteineriai bus aptarnaujami įprastu ritmu, šventiniu laikotarpiu jie greičiau užsipildo, todėl svarbu pasirūpinti tinkamu rūšiavimu.

„Dėl padidėjusio atliekų kiekio per šventes konteineriai užsipildo greičiau, todėl primename gyventojams vieną paprastą, bet labai svarbią rūšiavimo taisyklę. Plastikinės ar „Tetrapak“ pakuotės, įvairios dėžutės ir dėžės nuo maisto produktų ar dovanų užima daug vietos, tad prieš išmetant turime jas išardyti, išlankstyti ir gerai suspausti. Tinkamai išmetimui paruoštos atliekos net ir šventiniu laikotarpiu taip greitai konteinerių neužpildys“, – pataria specialistai.

Tinkamai suspaustos pakuotės lėčiau užpildo ne tik konteinerius, bet ir šiukšliadėžes, tad ir patiems gyventojams šiukšles reikės išnešti rečiau. Talpesnis konteinerių pildymas užtikrina, kad šventiniu laikotarpiu nesusidarys atliekų krūvos šalia konteinerių.

Šalia konteinerių paliekamos atliekos ne tik gadina šventiškai pasipuošusio miesto atmosferą, tačiau taip pat tampa paukščių ir gyvūnų taikiniu. Gyvūnai suplėšo maišus, ištampo atliekas, palieka jas išmėtytas gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento