Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 04

Panevėžio miesto gimtadienio šventėje šurmuliuojantis kermošius pirkėjų antplūdžio dar nesulaukė

Rugsėjo 4-6 dienomis Aukštaitijos sostinės 517-asis gimtadienis. Šventė turi savotišką pavadinimą – „Miestui prie upės Panevėžiui – 517“. Gimtadienio žemėlapis vingiuoja palei Nevėžio upę, o atskirose upės pakrantės erdvėse 517-ojo gimtadienio akcentai.
Panevėžio miesto šventė
Panevėžio miesto šventė / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Panevėžiečiams turėtų rūpėti visur patekti ir apeiti visas žemėlapyje nurodytas vietas, kuriose veiksmo bus. Gimtadienio maršruto ilgis apie 4 kilometrai. Šventės žemėlapio pradžia – pėsčiųjų tiltas netoli Bendruomenių rūmų, o pabaiga naujasis pėsčiųjų tiltas Kultūros ir poilsio parke

Mugę perkėlė į kitą vietą

Visas tris Panevėžio gimtadienio dienas – rugsėjo 4-6 dienomis – panevėžiečius ir šventės svečius vilios margaspalvė mugė. Šiųmetės šventinės mugės vieta pasikeitė. Mugės palapinės išsidėsčiusios A.Jakšto g. nuo Bendruomenių rūmų iki „Aukštaitijos“ sporto komplekso, Maironio take, prie „Cido“ arenos, Kultūros ir parke.

Nors mugės vietos pasikeitė, prekeivių netrūksta – amatininkai, tautodailininkai, meistrai, prekybininkai suvažiavo iš daugelio Lietuvos miestų. Tačiau perkančiųjų bumo dar nėra.

Beje, tautodailininkams vieta prekybai paskirta Kultūros ir poilsio parke prie amfiteatro.

Mugėje prekių gausa

Mugėje panevėžiečiai gali nusipirkti pačių įvairiausių dalykų: nuo drabužių, šaukštų, molio puodynių, dešrų, lašinių ir kitų gardėsių. Be to, mugėje gali ir pavalgyti, ir atsigerti.

Be to, šventinėje mugėje Maironio take įrengta ekspozicija „Mano miestas“, skamba muzika – kermošiaus šventės dalyvius linksmina kapelos, o vakare – muzikinis vakaras, kuriame skambės švelnus saksofono ir akordeono garsai.

Mugės vieta nebloga

Kai kurie prekeiviai sakė, kad pakeista vietą – perkelta mugė į A.Jakšto gatvę – nėra blogai.

„Visai nieko – erdvės daugiau. Be to, ir žmonės sakė, kad geriau. Vietos daugiau, plačiau ir saugiau, nes pernai buvo Senvagės tvenkinį įsmukęs. Kaip seksis prekyba, negaliu atsakyti. Paaiškės sekmadienį“, – aiškino gira iš Joniškio prekiaujantis Raimundas.

Tą patį kartoja taipogi gira prekiaujanti rozalimietė Ada: „Pirmą kartą Panevėžio gimtadienio mugėje. Bus matyti, kaip seksis. Pirma diena ir žmonės dar tik pradeda rinktis.“

Prekybos pradžia yra

Antra karta kermošiuje dalyvaujanti iš Joniškio atvykusi Jolanta sakė, kad dalyvauja antrą kartą – pirmas kartas buvo 516-ajame Panevėžio gimtadienyje.

„Pernai buvo Senvagėje. Tai dar negaliu pasakyti, kur geriau. Nespėjau palyginti – mugė tik prasidėjo. Prekiaujame konditeriniais gaminiais – pyragai, pyragėliai. Konditeriniai gaminiai kepami be margarino ir natūralių produktų“, – teigė saldumynų kepėja Jolanta.

Iš Stipruolių kaimo Panevėžio rajono atvykusi ir įvairiais sūriais prekiaujanti Vilma juokavo, kad prekybos pradžia jau padaryta.

„Panevėžio miesto gimtadienio mugėje sūriais prekiaujame ne pirmą kartą. Man labiau patiko mugė Senvagėje. Pats prekybos įkarštis bus rytoj, šeštadienį. Prekiaujame naminiais sūriais su žolelėmis, uogomis, keptais ir rūkytais sūriais. Man labiausiai patinka kepti sūriukai su prieskoniais. Jie tinka prie visko“, – pristatė sūrius Vilma.

Būtina registracija

Panevėžio miesto savivaldybė ir Bendruomenių rūmai stengiasi, kad renginys būtų įdomus ir saugus visiems dalyviams ir žiūrovams. Todėl atsižvelgiant į šalyje susiklosčiusią situaciją dėl COVID-19 ligos ir vadovaujantis valstybės lygio operacijų centro vadovo sprendimu, visiems miesto šventės dalyviams būtina elektroninė registracija.

Vakare parveš į namus

Be to, Panevėžio miesto savivaldybė pasirūpino, kad po 517-ojo miesto gimtadienio renginių gyventojai į namus galėtų patogiai grįžti viešuoju transportu. Rugsėjo 5 dieną organizuojami du papildomi vakariniai reisai.

Pirmojo reiso autobusas iš Parko g. esančios autobusų stotelės „Parko g.“ išvyks 22.45 val. ir keleivius veš trasa Parko, Tulpių g., Taikos al., Stoties, Marijonų, Smėlynės, J.Basanavičiaus, Aukštaičių g., Velžio kel., Beržų g. iki UAB „Panevėžio autobusų parkas“.

Antrojo reiso autobusas iš P.Puzino gatvėje esančios stotelės „J.Balčikonio gimnazija“ išvyks 22.45 val. ir keleivius veš trasa P.Puzino, A.Smetonos, Klaipėdos, Projektuotojų, Molainių, Nemuno, Aukštaičių g., Velžio kel., Beržų g. iki UAB „Panevėžio autobusų parkas“. Autobusai sustos paminėtų gatvių stotelėse. Molainių gatvėje autobusas sustos prie PC „Norfa“.

Laikytis nustatytų reikalavimų

Dar kartą primename, kad vadovaujantis valstybės lygio operacijų centro vadovo sprendimu, visiems renginio dalyviams bus būtina registracija į miesto šventę. Lankantis įvairiose gimtadienio veiklose bus privaloma laikytis visų nustatytų reikalavimų – dėvėti veido apsaugos priemones, laikytis tinkamos higienos, čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, išlaikyti saugų atstumą, o pajutus viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymius – neiti į renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas