Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21

Panevėžio pataisos namai sulaukė naujojo teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus

Vėlyvą ketvirtadienio popietę į Panevėžį atvyko teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. Jis lankėsi Panevėžio pataisos namuose, kur laisvės atėmimo bausmes atlieka nuteistos moterys.
Vizito akimirka
Vizito akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Ministras patikino, kad jo vizitas nėra susijęs su praėjusią savaitę kilusiu skandalu Kybartų pataisos namuose, kai kaliniai girtavo ir tai tiesiogiai transliavo per „Facebook“.

Po šio atvejo kilo nemažai diskusijų apie įkalinimo įstaigose be didesnių kliūčių naudojamas mobiliojo ryšio priemones, alkoholio ar narkotinių medžiagų vartojimą. Kybartų atvejis lėmė ir tai, jog iš posto turėjo pasitraukti šiai įstaigai vadovavęs Rimantas Zaikauskas bei Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus vadovas Gintaras Zaveckis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vizito akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vizito akimirka

Nors susitikimo Panevėžyje metu kalbėta apie analogiškas problemas, tačiau tai, anot ministro, buvo tik viena iš aptartų ir ne pagrindinė tema.

„Šis vizitas tikrai nėra paskatintas tų įvykių. Į Panevėžį atvažiavau todėl, kad pasakiau, jog tikrai apžiūrėsiu kiekvieną įstaigą Lietuvoje, visuose miestuose. Tą ir darau – kas savaitę lankausi kurioje nors įstaigoje. Kalbėjome, kaip gyvena darbuotojai, su kuriomis situacijomis jie susiduria, koks emocinis klimatas.

Be abejonės buvo aptartas darbo užmokesčio klausimas. Taip pat akcentavome, kad mums svarbus socializacijos procesas, nes tai yra ateitis. Labai daug laiko skyrėme šiam pokalbiui.

Ir aišku, paprašiau užtikrinti, kad nebūtų įvežamos neleistinos prekės, mobilieji telefonai“, – sakė teisingumo ministras E.Jankevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vizito akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Vizito akimirka

Po vizito Panevėžio pataisos namuose ministras taip pat apsilankė motinos ir vaiko namuose, Rožyno rajone. Čia esančiame name kartu su savo atžalomis gyvena bausmę atliekančios nuteistosios.

Šiuose namuose vienu metu gali gyventi iki penkių gerai besielgiančių, nuobaudų neturinčių ir motyvuotų nuteistų moterų su mažamečiais vaikais, kurioms netrukus baigsis laisvės atėmimo bausmė.

Namas nuteistosioms su vaikais įsigytas už Norvegijos Karalystės paramos mechanizmo lėšas ir atidarytas 2016-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas