Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 16

Panevėžio Šv. Juozapo globos namuose koronavirusu užsikrėtė 20 gyventojų ir 9 darbuotojai

Naujas susirgimų COVID-19 židinys registruotas ir Šv. Juozapo globos namuose Panevėžyje. Ligos pradžia – lapkričio 13-oji. Šiuo metu socialinėje įstaigoje serga 20 gyventojų ir 9 personalo darbuotojai.
Šv. Juozapo globos namai
Šv. Juozapo globos namai / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Aptarė planą

Panevėžio Šv. Juozapo globos namų direktorius Patrikas Skrudupis naujienų portalui JP aiškino, kad socialinėje įstaigoje yra susirgusiųjų COVID-19.

„Serga ir gyventojai, ir yra susirgusių darbuotojų. Bendraujame su Nacionalinio visuomenės sveikatos centru ir globotinių šeimos gydytojais. Dirbame pagal numatytą schemą. Šiandien vyko pasitarimas Panevėžio miesto savivaldybėje. Kartu su kitomis specialiomis institucijomis aptarėme situaciją Šv. Juozapo globos namuose ir numatytas planas koronaviruso viruso plitimui sustabdyti“, – susijaudinęs kalbėjo P.Skrudupis.

Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Šv. Juozapo globos namai
Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Šv. Juozapo globos namai

Globos paslaugos teikiamos

Pasak jo, susirgimai nustatyti lapkričio 13 dieną.

„Liga nustatyta profilaktiškai ištyrus visus trečio skyriaus gyventojus bei darbuotojus, nors kai kuriems nebuvo jokios ligos požymių. Gavus dalį teigiamų rezultatų, visi gyventojų kambariai suskirstyti į zonas: sergantys, karščiuojantys atskirti nuo nesergančių.

Sergantys darbuotojai izoliuojasi. Iš 86 įstaigos gyventojų serga 20 globotinių ir 9 darbuotojai. Gyventojų sveikatos būklė nuolat stebima. Būtinosios socialinės globos paslaugos teikiamos nepertraukiamai. Visoje įstaigoje pastoviai atliekama bendrų patalpų dezinfekcija“, – informavo Šv. Juozapo globos namų vadovas P. Skrudupis.

Trūksta respiratorių

Socialinės įstaigos direktorius didžiuojasi savo darbuotojais.

„Jie dirba pasiaukojančiai ir nė vienas nevengia darbo. Be to, kreipėmės pagalbos į Panevėžio kolegiją, kad, esant reikalui, pagelbėtų. Pagalba savanoriais pažadėta. Tokiomis sudėtingomis minutėmis svarbi kiekviena parama, geras žodis. Tai suteikia motyvacijos nepasiduoti. Beje, apsaugos priemonių, pagal nustatytus reikalavimus, turime mėnesiui į priekį, bet labai reikėtų respiratorių. Jie reikalingi personalui“, – aiškino P.Skrudupis ir priminė, kad šiuo metu globos namuose draudžiamas gyventojų lankymas bei jų išvykimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas