Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

Panevėžyje nuteistosioms atveriami vaiko ir motinos namai

Panevėžyje atveriami motinos ir vaiko namai, skirti nuteistosioms, kalinčioms pataisos namuose ir čia auginančioms mažamečius vaikus. Įstaiga įkurta atskirai nuo pataisos namų. Tikimasi, kad ji suteiks galimybę vaikams turėti turtingesnę vaikystę, o mamoms sugrįžus į laisvę leis greičiau integruotis visuomenėje. 
Kūdikis
Kūdikis / 123rf.com nuotr.

Kaip informavo Teisingumo ministerija, Motinos ir vaiko namuose vienu metu galės gyventi iki 5 gerai besielgiančių, nuobaudų neturinčių ir motyvuotų nuteistų moterų su mažamečiais vaikais, kurioms netrukus baigsis laisvės atėmimo bausmė.

Motinos ir vaiko namuose visą parą budės prižiūrėtojas, o namo teritorija bus stebima vaizdo kameromis. Nuteistosios iš šios įstaigos galės išeiti tik gavusios leidimą. Vaikus motinos galės vesti į darželį, o pačios – eiti į darbą.

Siekiant greitesnės bausmes baigiančių nuteistųjų integracijos visuomenėje, keturiuose Lietuvos miestuose atidaromi ir pusiaukelės namai, kuriuose galės gyventi už nesunkius nusikaltimus kalinami ir bausmę jau baigiantys nuteistieji. Tokia įstaiga duris jau atvėrė Alytuje, netrukus jos turėtų būti atidarytos Vilniuje, Marijampolėje ir Pravieniškėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas