Geriausias metų pasiūlymas! Iki 50% prenumeratai.
Išbandyti
2020 09 09

Paramą baltarusiams išreiškė ir alytiškiai politikai, ir menininkai

„Taryba reiškia susirūpinimą esama situacija Baltarusijoje ir taip pat reiškia palaikymą Lydos ir Smurgainio rajonų, Gardino miesto gyventojams, kurie taikių demonstracijų ir protestų būdu išsako savo nuomonę ir tikisi saviraiškos ir demokratijos laisvių bei teisių“, – tokiu kvietimu į Baltarusijoje esančius miestus-partnerius kreipėsi Alytaus miesto savivaldybė.
Paramą baltarusiams išreiškė ir alytiškiai politikai, ir menininkai
Paramą baltarusiams išreiškė ir alytiškiai politikai, ir menininkai / alytausgidas.lt nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Alytus

Mero Nerijaus Cesiulio pasirašytame dokumente taip pat prašoma „susilaikyti nuo bet kokios jėgos panaudojimo, nevykdyti neteisėtų sulaikymų ir represijų“, raginama „užtikrinti valdžios institucijų dialogą su visuomene, įsiklausyti į gyventojų nuomones ir visus klausimus spręsti taikiomis priemonėmis gerbiant žmogaus teises ir laisves“.

Alytaus miesto savivaldybė su Gardinu, kurio gyventojai yra vieni aktyviausių protestų Baltarusijoje dalyviai, partneriauja nuo 2009 m., meras N.Cesiulis ten yra buvęs oficialaus vizito, su Smurgainių rajonu oficialiai bendradarbiaujama nuo 2010 metų, o su Lydos rajonu – nuo 2007 m.

Kaip Alytausgidas.lt naujienų portalą informavo Alytaus miesto savivaldybė, raštai buvo adresuoti minėtų trijų rajonų vykdomųjų komitetų pirmininkams. Raštai į Baltarusiją išsiųsti šią savaitę, atsakymų laukiama.

Atsakymo ir padėkos už baltarusių palaikymą jau sulaukė Alytaus miesto teatras. Jis dar vasarą viešai parėmė kolegas, iš darbo dėl savo nuomonės atleistus Baltarusijos Jankos Kupalos nacionalinio teatro aktorius ir darbuotojus. Pirmoji paramos akcija, pasiekusi ir kaimyninę valstybę bei J.Kupalos teatro kolektyvą, vyko socialiniuose tinkluose, internete.

Šiandien surengta ir akcija Rotušės aikštėje, jos metu abiejų teatrų aktoriai skaito J.Kupalos eiles, eksponuojama atleistų Baltarusijos teatralų fotografijų paroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Kaip įveikti nuostatas dėl įtraukiojo ugdymo? Sėkmingas mokyklų kelias
Mokyklos vadovė pasidalino, kas lemia įtraukties sėkmę: dalykas labai paprastas
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas