Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 24

Paroda mokyklos fojė nustebino tėvus: žaislai dėžutėse vietoj vaikų piešinių

Vilniaus rajono Riešės gimnazijos priešmokyklinukų ir pradinukų tėvai nustebo pamatę, kad mokyklos fojė buvo išdėliota neįprasta paroda. Joje eksponuoti ne vaikų piešiniai ar darbeliai, kaip visi buvo įpratę, bet dėžėse supakuoti brangūs žaislai. Ir bent pirmomis eksponavimo dienomis jais žaisti niekas negalėjo. Gimnazijos direktorė tikina, kad tai mokyklos nuosavybė, skirta žaidimams.
Žaislai Riešės gimnazijos fojė
Žaislai Riešės gimnazijos fojė / 15min skaitytojos Linos nuotr.

Žaislų ekspozicija

Paroda gimnazijos korpuse, kur mokosi pradinukai ir priešmokyklinukai, atsirado nelabai seniai. Kaip 15min pasakojo čia besimokančios mergaitės mama Lina, ekspozicija ir jai, ir kitiems tėvams sukėlė įvairių minčių. Esą toks sudėliojimas priminė parduotuvės lentyną, kur galima apžiūrėti žaislus ir patinkančius išsirinkti.

Žaisti koridoriuje padėtais žaislais vaikai negalėjo. Po kelių dienų dalis dėžučių perneštos į grupes, tačiau bent jau pirmosiomis dienomis jų atidaryti ir žaisti vaikai negalėjo. Tik žiūrėti. Lina paklausė mokyklos administracijos, ar, jų manymu, tinkama tokia paroda mokykloje. Ir gavo Priešmokyklinį ir ikimokyklinį ugdymą organizuojančio skyriaus vedėjos atsakymą, kad viskas čia yra gerai, taip papuošta fojė.

„Žaislais mokykloje neprekiaujama ir nesiūloma pirkti. Ar tuomet ir grupėse vaikams negalima žaisti su tais žaislais?“ – atsakė mokyklos atstovė.

Gal ir nesiūloma, bet kai kurie tėvai skundėsi būtent tuo, kad supakuotus žaislus pamatę vaikai ėmė tampyti už rankovių prašydami tokius nupirkti. Ypač jeigu šeimoje auga daugiau vaikų ir jaunesnieji ateina kartu su mama ar tėčiu parsivesti iš mokyklos vyresnio brolio ar sesers. „Tai dar ir kitus dabar ant bangos esančius žaislus sudėtų, barbes, lolus ir pan., viską už stiklo, kad galėtų tik žiūrėti vaikai. Taip sarkastiškai čia kalbu, bet tokių minčių kilo“, – kalbėjo mama.

Iki šiol mokyklos erdvę paprastai puošdavo vaikų piešinių, darbelių parodos, viena veikia ir dabar ant kitos sienos. Neseniai buvo eksponuojami kalėdiniai papuošimai.

15min skaitytojos Linos nuotr./Žaislai Riešės gimnazijos fojė
15min skaitytojos Linos nuotr./Žaislai Riešės gimnazijos fojė

Pirko žaislus ir gavo papildomų

Riešės gimnazijos direktorė Lina Miliuvienė tikina, kad tėvai nėra teisūs sakydami, jog ši ekspozicija kaip parduotuvės lentyna.

„Tai tikrai nėra komercinė paroda, tai sustatyti žaislai tam, kad papuoštume mokyklos fojė. Tie žaislai skirti vaikams. Mes kaip gimnazija pirkome darželio ir priešmokyklinio ugdymo grupėms žaidimus ir atstovai tiesiog padovanojo gimnazijos vaikams dar papildomų priemonių – popierinių karūnų, popierinių kepurėlių, taip pat ir šituos žaidimus. Playmobiliais mokykloje neprekiaujama, nesiūloma niekam pirkti, jeigu yra toks nuogąstavimas, bet kaip ir bet kokia kita priemonė – ar ugdymo, ar žaidimų, yra perkama mokyklai“, – teigė direktorė.

Tai tikrai nėra komercinė paroda, tai sustatyti žaislai tam, kad papuoštume mokyklos fojė. Tie žaislai skirti vaikams, – sakė L.Miliuvienė.

Su šitais žaidimais, kurie pirmiausia sustatyti mokyklos bendrose erdvėse, vaikai tikrai žais. Dalis jų jau nunešta į kai kurias grupes, vaikai žaidimais naudojasi. „Tai yra mokyklos nuosavybė“, – sakė L.Miliuvienė.

Direktorė neįžvelgė problemos, kad pamatę naujus žaislus dėžutėse vaikai gali reikalauti tėvų tokius jiems nupirkti. Esą visur ikimokyklinukų erdvėse yra įvairių žaislų ir žaidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas