Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Partiją „Laisvė ir teisingumas“ į Seimą ves A.Zuokas, sąraše ir garsus aktorius V.Rumšas

Šiandien vykusiame partijos „Laisvė ir teisingumas“ tarybos posėdyje buvo patvirtinta 2024 m. LR Seimo rinkimų programa, partijos daugiamandatės ir vienmandačių apygardų kandidatų sąrašai, rašoma partijos „Laisvė ir teisingumas“ pranešime spaudai.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Partijos sąrašą ves partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Artūras Zuokas. Taryba jį įvardino kaip galimą kandidatą į Ministro Pirmininko pareigas.

Posėdžio dalyvius sveikinęs Partijos „Laisvė ir teisingumas“ Tarybos pirmininkas Artūras Paulauskas pabrėžė artėjančių rinkimų svarbą ne tik partijai, bet ir visai Lietuvai. „Ketverius metus mūsų valstybė gyveno ne tik įsukta į neadekvačios valdžios ekonominius – socialinius eksperimentus. Pirmą kartą per mano ilgą politinę patirtį matau Lietuvą, įklampintą ir į vertybinę krizę – kai valstybė nebežino, kur vedama, o žmonės nebežino, ko tikėtis ir gyvena baimėje.

Pavargome nuo nekompetencijos, eksperimentų, neparengtų ir niekaip nesibaigiančių reformų. Tad visa Lietuva laukia naujo Seimo ir atsakingų politikų – ne veltui susirinkome čia, prie lėktuvo – kilkime skrydžiui ir kelkime tam skrydžiui Lietuvą“.

Pristatydamas partijos 2024 m. Seimo rinkimų programą, „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Artūras Zuokas pabrėžė, kad partija atstovaus „visus, kurie dirba ir kuria ir kuriuos vadinamasis politinis elitas, niekada neprisiimantis jokios atsakomybės už savo sprendimus, vadina „gyvulių ūkiu“.

„Partinė biurokratija suformavo savo biurokratų armiją, sudarytą iš partinių draugų, savų VšĮ, visokiausio plauko ekspertų ir konsultantų, kurie tiesiog čiulpia šimtus milijonų eurų iš mūsų valstybės. Turime Lietuvos bėdą – partinę „eurųčiulpių armiją“, kuri tiesiog sekina dirbančią Lietuvą,“ – sako A.Zuokas.

Posėdyje patvirtinta Seimo rinkimų programa buvo rengta kartu su socialiniais partneriais. Partijos Taryba įvardino Artūrą Zuoką kaip „Laisvės ir teisingumo“ kandidatą į Ministro Pirmininko postą. „Laisvės ir teisingumo“ partija ragino ir kitas partijas turėti drąsos ir atsakomybės prieš rinkėjus ir įvardinti savo galimus kandidatus į Premjero postą.

„Kaip Premjeras siekčiau labai konkrečių ir per vieną kadenciją visiškai įgyvendinamų tikslų. Pirma – pensija privalo siekti 1000 eurų. Antra, sukursime municipalinio būsto nuomos fondą, kuris padės jaunoms šeimoms apsirūpinti būstu, nesiskolinant iš bankų. Ir trečia – jokių naujų mokesčių,“ – tvirtina partijos pirmininkas.

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ rinkimų programoje pagrindiniai prioritetai orientuoti į šalies ir gyventojų saugumo stiprinimą, ekonomikos augimą ir socialinę gerovę, gyventojų pajamų didinimą, dėmesį savarankiškai dirbantiems. Kitas svarbus prioritetas – kova su nepamatuotu kainų kėlimu, ypač monopolinių valstybinių įmonių, teikiančių viešąsias ir komunalines paslaugas.

Partijos Taryba patvirtino „Laisvės ir teisingumo“ Seimo rinkimų daugiamandatės ir vienmandačių apygardų kandidatų sąrašus. Kartu su partija „Laisvė ir teisingumas“ Seimo rinkimuose dalyvaus ir garsus aktorius Vytautas Rumšas.

„Žinios ar intuicija – kas svarbiau? A.Einšteinas sako, kad svarbiau yra intuicija ir vaizduotė. Juk žinios visada yra ribotos, o intuicija ir vaizduotė – beribės. Čia nėra abejonių ir baimės, čia viską galima padaryti. Artūras Zuokas svajoja ir veikia plačiai. Iš jo neišgirsi: gal nereikia, gal neišeis, gal ir taip gerai. Jis pats – drąsa ir veikimas. Tai mane žavi,“ – savo apsisprendimo priežastį prisijungti prie „Laisvės ir teisingumo“ sąrašo įvardino V.Rumšas.

Kalbėdamas apie žmones, kurie prisijungė prie partijos „Laisvės ir teisingumas“ sąrašo, Artūras Zuokas pabrėžė bendrą siekį:

„Mes nenorime gyventi baimėje, kur kiekvienas iš mūsų jaučiasi kažkaip nepatogiai savo Tėvynėje, kurioje bijoma sakyti, ką galvoji, kurioje bijoma, ar ištikus nelaimei laiku pateksi pas gydytoją, ar prarasi darbą dėl padidintų mokesčių. Todėl mes visi – už Lietuvą be baimės,“ – baigdamas Tarybos posėdį sakė A.Zuokas.

Rinkimų sąrašo 10-ukas

1. Artūras Zuokas

2. Vitalija Jankauskaitė – Milčiuvienė

3. Gintautas Babravičius

4. Jolanta Butkevičienė

5. Regimantas Čiupaila

6. Erikas Demidovas

7. Natalija Istomina

8. Vydūnas Sadauskas

9. Antanas Zabulis

10. Leda Žilinskienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus