Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 01

Pasienyje apgręžta 20 migrantų, Medininkuose kilus nepasitenkinimui panaudotos ašarinės dujos

Pirmadienį į Lietuvą neteisėtai bandė prasmukti 20 migrantų, tačiau pasieniečiai jiems to padaryti neleido ir apgręžė atgal į Baltarusiją. Tai didžiausias tokių neįleistųjų per parą skaičius šiemet, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Pasienis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

VSAT praneša, kad pirmadienį vėlai vakare viename iš Medininkų užsieniečių registracijos centre esančių sektorių maždaug keturios dešimtys ten gyvenančių moterų, didžioji dauguma kurių yra Afrikos šalių pilietės, pradėjo būriuotis prie apsauginės tvoros.

„Migrantės garsiai šaukė reikšdamos nepasitenkinimą apgyvendinimu centre ir reikalavo laisvės. Į pareigūnų nurodymus nusiraminti, išsiskirstyti ir ramiai aptarti jų nepasitenkinimo priežastis migrantės nereagavo. Jos ir toliau rėkė, kelios gana agresyvios užsienietės nuvertė tvoros segmentą. Aktyviausiosios pradėjo lipti per tvorą bandydamos, įtariama, pasišalinti iš centro. Siekiant užkirsti kelią pabėgimui ir stengiantis suvaldyti incidentą vienas pasienietis panaudojo ašarines dujas. Tuomet užsienietės nusiramino ir grižo į savo gyvenamąsias patalpas“, – teigia VSAT.

Anot tarnybos, medikų pagalbos po šio maždaug valandą trukusio įvykio niekam neprireikė.

Paskutinį kartą migrantų daugiau nei šį pirmadienį buvo gruodžio 19 d. – tąkart apgręžti 33 migrantai.

Sekmadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą neteisėtai patekti 13 asmenų, šeštadienį ir penktadienį – po 3, ketvirtadienį – 14. Trečiadienį ir antradienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos ėjusių migrantų.

Latvijos pasieniečiai praėjusią parą neįsileido 22 migrantų. Į Lenkiją sekmadienį iš Baltarusijos bandė įžengti 7 tokie užsieniečiai.

Šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, iš viso apgręžė 300 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106. Anot VSAT, tarnybinių ginklų pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas