Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 16 /12:35

Pasienyje su Baltarusija sulaikytam afganistaniečiui nustatytas COVID-19: aštuoni pasieniečiai – saviizoliacijoje

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešime informuoja, kad pasienyje su Baltarusija sulaikyto afganistaniečio testas dėl COVID-19, pirminiais VSAT gautais duomenimis, yra teigiamas. Dėl to aštuoni Ignalinos regione tarnaujantys pasieniečiai turi saviizoliuotis.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123rf.com nuotr.

Praėjusį penktadienį Ignalinos rajono Vilėkų kaimo prieigose VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai sulaikė tris vyrus ir moterį. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie 3 kilometrus. Du vyrai ir moteris turėjo Irako piliečių pasus. Trečias vyras VSAT pareigūnams pateikė Afganistano piliečiui išduotą šios šalies grįžimo pažymėjimo išrašą.

Po sulaikymo migrantai pateikė prašymus dėl laikino teritorinio prieglobsčio suteikimo Lietuvoje, o VSAT pradėjo tyrimą. Užsieniečių prašymus nagrinėja Migracijos departamentas.

„Sulaikytieji buvo izoliuoti savivaldybės patalpose Ignalinoje. Migrantus nuo tol saugo pasieniečiai. Trečiadienį VSAT telefonu gavo informacijos, kad mobiliajame COVID-19 patikros punkte Utenoje užsieniečiams padarius testus, afganistaniečio mėginio rezultatas buvo teigiamas“, – pranešime nurodė VSAT.

Ir sulaikymo metu Vilėkų kaimo prieigose, ir vėliau migrantus saugant patalpose Ignalinoje aštuoni VSAT pareigūnai naudojosi apsaugos priemonėmis. Dabar jiems tenka saviizoliuotis, bus atliekami pasieniečių testai dėl koronaviruso.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atnaujinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje: kas, kur, kada buvo?

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras BNS informavo, kad ketvirtadienį atliekamas šio atvejo epidemiologinis tyrimas.

„Aiškinamės, kokios rizikos sąlytį turėjo pasieniečiai. Taip pat sąlytį su užsikrėtusiuoju migrantu galėjo turėti Ignalinos rajono savivaldybės darbuotojai, tačiau tikslaus jų skaičiaus dar negaliu pasakyti“, – teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, šis atvejis pateks į penktadienį skelbiamą užsikrėtusiųjų statistiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas