Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 12

Pasikeitė NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro Vilniuje direktoriaus pavaduotojas

Vilniuje veikiančio NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro direktoriaus pavaduotojo pareigas pradėjo eiti pulkininkas Jean-March Bouillet iš Prancūzijos.
Jeanas Marcas Bouillet
Jeanas Marcas Bouillet / KAM nuotr.

Jis šią savaitę pareigas perėmė iš kadenciją baigusio kito Prancūzijos atstovo, trejus metus centre tarnavusio pulkininko leitenanto Nicolas Henry.

Centrui vadovauja Lietuvos karininkas pulkininkas Gintaras Bagdonas.

Naujasis direktoriaus pavaduotojas J.M.Bouillet baigė Prancūzijos karo akademiją Sen Syre, kur 1992 metais įgijo magistro laipsnį ir artileristo kvalifikaciją. Vėliau karininkas žinias gilino Prancūzijos kuro institute, čia specializavosi naftos produktų gamyboje. Po mokslų jis pradėjo tarnybą Prancūzijos jungtinėje aprūpinimo tarnyboje, kur buvo atsakingas už įvairių operacijų ir logistikos planavimą regioninėse vadavietėse, vėliau tęsė tarnybą Afrikoje. Prieš atvykdamas į Vilnių J.M.Bouillet tarnavo Prancūzijoje, kur buvo atsakingas už vidinę kontrolę ir inspekciją, susijusią su naftos produktais.

Buvęs direktoriaus pavaduotojas N.Henry tęs karjerą Prancūzijoje. Po paaukštinimo Prancūzijos ginkluotose pajėgose, jis pradės vykdyti naujas pareigas Prancūzijos jungtinėje aprūpinimo tarnyboje Paryžiuje. Už pavyzdinę tarnybą ir indelį į pirmosios tarptautinės karinės organizacijos Lietuvoje veiklą N.Henry apdovanotas krašto apsaugos sistemos medaliu „Už nuopelnus“.

Vilniuje veikiantis NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras įkurtas 2012 metų liepą. 2012 metų spalį Šiaurės Atlanto Taryba centrui suteikė tarptautinės karinės organizacijos statusą.

Kompetencijos centre dirba ekspertai iš Estijos, Gruzijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lietuvos, Prancūzijos ir Turkijos.

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras analizuoja karinio energetinio efektyvumo ir saugumo ir kritinės energetikos infrastruktūros apsaugos aspektus. Centro darbuotojai taip pat teikia rekomendacijas ir siūlymus dėl operacinio energetinio saugumo, alternatyvių energijos šaltinių pritaikymo karyboje ir gamtai draugiškų ir efektyvių karinių pajėgumų plėtros, organizuoja mokymus ir pratybas ir juose dalyvauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento