Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:56

Pasiklydusi „Inkaro“ stadiono nuomos sutartis – paaiškėjo, kokią sumą moka nuomininkas

„Kam jiems reikalingas šis objektas? Jau 20 metų valdo ir nieko nedaro. Gal laukia parankesnės valdžios?“, – tokias prielaidas apie penkiasdešimčiai metų įmonei „Corporate property holding“ išnuomotą legendinį „Inkaro“ stadioną išsakė šio futbolo klubo vadovas Daivydas Kalpokas. Keista tai, kad žemės sklypą valdanti Kauno savivaldybė prieš 20 metų su privatininkais pasirašytos nuomos sutarties neturi. Vis dėlto, 15min pavyko išsiaiškino, kiek metams atsieina stadiono nuoma.
„Inkaro“ stadionas Kaune
„Inkaro“ stadionas Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Rugsėjo 1 dieną 15min publikavus straipsnį „Kaune nyksta legendinis „Inkaro“ stadionas: išnuomotas iki 2054 metų, tačiau kokiu tikslu?“, futbolo klubo „Inkaras“ feisbuko paskyroje pasirodė toks įrašas: „Smagu buvo skaityti 15min straipsnį apie mūsų senuko stadiono būklę. Smagu, kad be mūsų dar kažkas domisi šia bėda.

<...> aišku, nusivilsite dėl tokios stadiono būklės, bet mes, mėgėjai, nepajėgūs buvome jo prižiūrėti. Ypač tuomet, kai dėl rūpesčių šeimoje jį paliko Vytautas Klimašauskas „Indžė“. Tai joks ne sargas, tai didelis futbolo fanatikas, pats daugelį metų žaidęs „Inkaro“ komandoje, treniravęs daug skirtingų klubų, tarp jų – ir „Inkarą-Grifą“.

Futbolo klubo „Inkaras“ archyvo nuotr./Legendiniame „Inkaro“ stadione
Futbolo klubo „Inkaras“ archyvo nuotr./Legendiniame „Inkaro“ stadione

<...> Norėtume perduoti „linkėjimus“ EBSW šului Algirdui Pašukevičiui (stadiono nuomininkės „Corporate property holding“, siejamos su skandalingai žlugusiu EBSW koncernu, vienas iš savininkų – aut. past.) dėl esamos stadiono būklės: „Tu nepajudinai nė piršto dėl gėrio. Tu nesuvoki, kad šalimais yra vidurinė mokykla, kurios mokiniai dabar matys šiukšlyną“. Tos tribūnos yra avarinės būklės, ten iki didelės nelaimės vienas žingsnis! Mums nesvarbu, kas paims prižiūrėti, o gal ir renovuoti, šį stadioną, svarbiausia, kad jis liktų“.

Patys prižiūrėjo

Susisiekęs su 15min žurnaliste, futbolo klubo „Inkaras“ vadovas D.Kalpokas panoro išsakyti savo nuomonę dėl užmarštin grimstančio legendinio „Inkaro“ stadiono.

„Pataikėte ant skaudžios jiems temos. Bandė tyliai nuveikti, o jūs iškėlėte. Keista buvo skaityti ir Vilijampolės seniūno Vyganto Aloyzo Stundžios poziciją, kad viskas gerai su stadionu, neapleistas jis. Jei toks gudrus, tai siūlau tuomet jam atvežti savo vaikus tame stadione pažaisti. Po kiek sekundžių jie nukris išvargę ir nebepajudės? Paspirs kamuolį gal tik metrą į priekį“, – tikino šiuo metu suspenduoto klubo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas