Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 01

Pasiūlymas teikti intymias paslaugas Vokietijoje: „300 eurų per dieną, bet reikės dirbti“

Skelbimų portale patalpinti darbo pasiūlymai verčia suklusti. Jaunoms merginoms siūlomas gerai apmokamas darbas privačiuose butuose keliuose Vakarų Vokietijos miestuose – Duisburge, Esene, Miunsteryje ir Kelno apylinkėse. Butų „šeimininkės“ lietuviškai telefonu atvirai klojo, ką reikės dirbti, tačiau neužsiminė, kad po tokio darbo kils problemų, kurių neišspręs jokie pinigai.
Sekso vergija
Prostitucija / 123RF nuotr.

„Darbas intymaus pobūdžio. Jei tu simpatiška, tvarkinga, draugiška mergina nuo 18 iki 32 metų, rašyk ar skambink žemiau nurodytais kontaktais. Apmokame kelionės išlaidas“, – sakoma viename iš lietuviškų portalų publikuojamame skelbime.

Jame teigiama, kad darbas legalus. Galima atvykti trumpam ar ilgesniam laikui.

„Mielai priimame tiek pradedančiąsias, tiek patyrusias merginas. Šeimininkė – moteris lietuvė!“, – pažymima darbo pasiūlyme.

Be to, nurodoma, kad darbas – pelningas: užsidirbti galima apie 200–400 eurų per dieną: „Nėra jokių paslėptų mokesčių už gyvenamąją vietą ar reklamas. Butuose yra internetas, virtuvė, t.t. Telefonininkė pakelia jūsų klientų skambučius.“

Kitame panašiame skelbime nurodytos dar platesnės ieškomų darbuotojų amžiaus ribos – 18–45 metų.

Adresas žinomas jau daug metų, todėl garantuoja pastovų uždarbį.

„Merginos ir moterys, jei esate simpatiškos, komunikabilios, save prižiūrinčios ir jus domina solidus uždarbis, naujos pažintys, kelionės ir dovanos, kviečiame prisijungti prie mūsų. Garantuoju saugumą ir konfidencialumą. Darbas legalus. Adresas žinomas jau daug metų, todėl garantuoja pastovų uždarbį“, – rašoma skelbime.

Pageidaujama, kad merginos būtų be žalingų įpročių: „Alkoholis, narkotikai pas mus griežtai draudžiami.“

Pirmąkart išlaidas apmokėtų

15min žurnalistei susisiekus pirmajame skelbime nurodytu vokišku numeriu, telefonu iš tikrųjų atsiliepė lietuviškai kalbanti moteris. Jos vardas esą Karolina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prostitucija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prostitucija

Ji iškart išreiškė pageidavimą pamatyti potencialios darbuotojos nuotrauką. Paprašė ją atsiųsti per „WhatsApp“ ar „Viber“.

„O, tai labai gerai!” – entuziastingai sureagavo išgirdusi, kad skambinančiajai 21-eri.

Karolina paaiškino, kad trumpiausias darbo laikotarpis – dvi savaitės, nes „taip labiausiai apsimoka.“

Užsieniečiams sakome, kad jokių greitukų nėra. Su jais – iškart mažiausiai valanda.

„Jei nėra galimybės nusipirkti bilietą, mes nuperkame. Patį pirmąjį kartą apmokame kelionės išlaidas“, – taisykles toliau aiškino pašnekovė.

Vokietijoje siūlomo darbo specifikos ji neslėpė – tektų teikti intymias paslaugas: „Tai intymus darbas... Intymus...“

Ji teigė, kad klientai būtų įvairūs, daugiausiai – vokiečiai. Užsuka ir turkai. Pasitaiko ir kitų tautybių vyriškių.

Uždarbio dalybos per pusę

Ko paklausi – tą ir gausi: paslaugų įkainius ir apmokėjimo tvarką Karolina išklojo labai konkrečiai.

„20 minučių – 50, pusvalandis – 60, valanda – 100 eurų. Užsieniečiams sakome, kad jokių greitukų nėra. Su jais – iškart mažiausiai valanda, kuri kainuoja 120 eurų. Pusė sumos eina tau, pusė – mums. 50 ant 50”, – šaltakraujiškai skaičiavo Karolina.

„Už viską, ką darai ekstra, moka papildomai. Tu pati sprendi, ar tu darai, ar ne. Viskas, ką darai ekstra, arba tau duoda arbatos – yra tavo“, – tęsė moteris.

O kas tas ekstra? „Pavyzdžiui, analinis. Arba prašo, gal gali mane apsisioti? Ir panašiai“, – paaiškino.

Ar yra įsipareigojimų, kiek klientų per parą patenkinti? „Jei tau reikia pinigų, tu atvažiuoji dirbti. Jei žinai, kad tikrai negali, tai niekas ir neverčia. Jei reikia pailsėti – visada prašom. Bet iš esmės, jei jau atvažiavai – tai diiiirbi“, – pabrėžė moteris.

Per dieną esą galima uždirbti mažiausiai 300 eurų: „Čia jau tik tau. Bet jei yra noras, gali ir daugiau užsidirbti.“

Jei reikia pailsėti – visada prašom. Bet iš esmės, jei jau atvažiavai – tai diiiirbi.

Už ką tenka atseikėti net 50 proc. uždarbio? „Už klientų suradimą – tau nereikės reklamos. Be to, nereikia mokėti už butą“, – lakoniškai paaiškino.

Svarbiausia, kad klientas grįžtų

Karolinos teigimu, jos globojamos merginos dirba įvairiu grafiku: „Ir dvi savaites, ir mėnesį, ir pusmetį pabūna.“

Merginų gyvenimo sąlygos esą geros: gyvena po vieną išnuomotuose vieno kambario butuose.

123rf.com nuotr./Italijoje prostitucija legali
123rf.com nuotr./Italijoje prostitucija legali

„Atvažiuoji ir dirbi laisva valia. Patikėk manimi, tikrai nebūsi vergė. Gali ir į miestą išeiti pasivaikščioti, apsipirkti ar pavalgyti, ir į klubą pasilinksminti. Aišku, dirbti vis tiek reikia“, – abejones bandė išsklaidyti moteris.

Ji užtikrino, kad nemokėti vokiškai – smulkmena. „Visko išmokstama. Aišku, merginai reikėtų būti maloniai ir pakalbėti su klientu: koks vardas, iš kur esi, o ne taip, kad iškart šokti prie tų reikalų. Kai jaučia simpatiją, tada jie ir grįžta“, – darbo specifiką nusakė Karolina.

Aišku, merginai reikėtų būti maloniai ir pakalbėti su klientu.

Ji pabrėžė, kad teikti seksualines paslaugas Vokietijoje – legalu: „Bet merginai būtinai turi būti 18-ika.“

Prostitucija užsiimančios moterys turi turėti tą daryti leidžiantį dokumentą. „Bet kai atvažiuoji dviem savaitėms ir būni privačiuose butuose, nelabai kas ir žiūri“, – patikino Karolina ir leido suprasti, kad būtų galima dirbti ir be dokumento.

Alternatyva – dirbti sau

Antrajame skelbime nurodytu telefonu atsiliepusi moteris pateikė dvi darbo alternatyvas: „Yra pas mane vieta, kur mergaitės dirba pagal procentus, ir kita vieta, kur procentų nėra – dirbi pati sau. Susimoki už patalpų nuomą ir dirbi.“

Minimalus darbo terminas – 10 dienų: „Tokia tvarka: čia atvažiuoja merginos, kurios turi terminus po 10 dienų. Viena išvyksta, ir ją iškart keičia kita.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prostitucija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prostitucija

„Tau siūlyčiau pirmiausia atvažiuoti padirbti ant procentų, kad įkirstum sistemą, pamatytum, kaip viskas vyksta. Tame kitame mano name, kur merginos dirba sau, yra ekskliuzyviniai apartamentai, ten bet ko neleidžiu dirbti. Kai matau, kad mergaitė patikima, tvarkinga, nevartojanti alkoholio, neagresyvi, gerai dirbanti, tada leidžiu ten dirbti“, – taisykles aiškino moteris.

Dauguma svečių mėgsta savo mergaites, tai – tavo pastovus klientas.

Ji pažymėjo, kad gražioms ir komunikabilioms merginoms klientų netrūksta.

„Klientas, susimokėjęs už valandą, visą valandą nedaro sekso. Jis nori ir pasikalbėti, ir švelnumo. Nėra taip, kaip rašo ten visur baisiai, – tikino pašnekovė. – Labai daug nuo tavęs priklauso. Yra mergaičių, kurios įdomios ir bendrauti, ir geros sekse, jos atlieka paslaugas labai gerai. Dauguma svečių mėgsta savo mergaites, tai – tavo pastovus klientas.“

Per savaitę esą galima užsidirbti 3 tūkst. eurų ar net daugiau.

VIDEO: Kristina Mišinienė: „Fotografas liečia, masturbuoja, o mergaitėms atrodo, kad tai – normalu, tik reikia pakentėti“

„Mano šeima nežino, kuo užsiimu“

Teikti seksualines paslaugas nelegaliai ši moteris niekam nerekomenduotų.

„Vokietijoje yra dokumentas, kurį turi gauti, kad dirbtum savo darbą. Ten yra tavo nuotrauka, vardas, pavardė – tai yra tavo leidimas dirbti. Be šio dokumento gali būti problemų ir man, ir tau – tektų mokėti baudą. Šeimininkas, per žioplumą ar iš tingėjimo nenuvažiavęs sutvarkyti dokumentų, gal ir turi atliekamų keletą tūkstančių eurų, bet mergaitei, kuri atvažiuoja iš Lietuvos dirbti tą darbą ir nieko nežino, tai labai skausminga.

„Scanpix“ nuotr./Viešnamis vakarų Berlyne
„Scanpix“ nuotr./Viešnamis vakarų Berlyne

Tada ji dirba tokį darbą tam, kad sumokėtų baudą. Aš paaukoju savo rytą, nuvažiuoju ir mergaitė turi dokumentą dvejiems metams. Man rami galva, nereikia bijoti, kad paskambins į duris policija, ir pas mane sėdi nelegali pana. Aš tokių dalykų vengiu: pakankamai tvarkingai vedu buhalteriją, savo biznį, pas mane geros mergaitės: nebūna jokių konfliktų, išgertuvių, panelės nesikapoja dėl konkurencijos“, – kalbėjo moteris.

Ji neslėpė, kad kiekviena šeimininkė turi savo triukų prisivilioti panelių. „Tai – normalu. Bet man nereikia melo, nes mergaičių turiu pakankamai. O ten, kur panelių pakankamai, reiškia, kad vieta gera“, – svarstė moteris.

Mes visos draugiškai viena kitą slapstome.

Paklausta, ar garantuoja konfidencialumą ir tai, kad darbo pobūdis Vokietijoje neišlįs Lietuvoje, ji net nustebo: „Kodėl turi išlįsti? Aš irgi turiu šeimą. Mano šeima nežino, kuo užsiimu. Mes visos draugiškai viena kitą slapstome. Yra labai daug panų, kurios sėdi pufo kambary ir krauna nuotraukas į „Facebook“ ar daro live transliaciją. Akivaizdžiai matau, kad bordelyje sėdi, prisidažius, su apatiniais. Bet pas mane dirba panelės, kurios nesiafišuoja. Mes dirbame kitaip: gerai, tyliai, ramiai.“

Mes dirbame kitaip: gerai, tyliai, ramiai.

Ji priminė, kad Vokietijoje prostitucija yra legalus verslas: „Todėl laisvai pasirenki, pas ką ir su kuo tu dirbi. Kiti gąsdina, kad jei išvažiuosi į kitą vietą, tavo nuotraukas išplatins. Yra ir tokių. Tačiau į tokius grasinimus nekreipčiau dėmesio – šunys, kurie loja, nekanda.“

Pokalbio pabaigoje pašnekovė įspėjo: „Kai apsispręsi, rašyk iš anksto, nes pas mane vietų nuo kovo ar balandžio tik yra.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Policija: informaciją tikrinsime

Prostitucijos verslas Vokietijoje buvo legalizuotas 2002 metais. Tuo metu Lietuvoje tai – nusikalstama veika.

„Baudžiamojo kodekso XLIV skyriuje numatytos nusikalstamos veikos priešingos dorovei, susijusios su prostitucija, pornografija ir kt. Kodekso 307 str. numato atsakomybę už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos: pajamų turėjimas iš kito asmens prostitucijos ir sąvadavimas prostitucijai, 308 str. – už įtraukimą į prostituciją. Sąvadavimas gali pasireikšti prostitucija užsiimančio asmens teikiamų paslaugų reklamavimu, jo pristatymu klientui, klientų paieška ir pan.“, – 15min komentavo Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Informacijos daryti konkretesnį vertinimą nepakanka.

Jo teigimu, tik skelbimo patalpinimas internete neužtraukia atsakomybės.

„Šiuo atveju mes tikrinsime informaciją. Jei bus nustatyti nusikalstamos veikos požymiai, pradėsime ikiteisminį tyrimą”, – sakė R.Matonis.

Jo teigimu, atsiliepus į tokio pobūdžio skelbimus grėsmės tapti prekybos žmonėmis auka neatmetamos: „Tačiau informacijos daryti konkretesnį vertinimą nepakanka.“

Teisėjas: „Niekuo geru tai nekvepia“

Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas, teisėjas, Vilniaus universiteto profesorius skelbimuose įžvelgia verbavimo pradžią.

Asmeninio archyvo nuotr./Aurelijus Gutauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Aurelijus Gutauskas

„Niekuo geru tai nekvepia“, – neabejojo profesorius, teisme nagrinėjantis prekybos žmonėmis bylas.

Jo profesinė patirtis rodo, kad merginos, net ir savo noru į užsienį išvykusios teikti seksualines paslaugas, neretai susiduria su kitokiomis darbo sąlygomis nei žadėta.

Neretai merginos papuola į turkų ar albanų, kurie pasižymi žiaurumu, rankas.

„Merginos tarsi žino, kur važiuoja, bet gali būti apgautos dėl sąlygų. Gali būti, kad bus kontroliuojamas ne tik jų darbas, bet ir valia, judėjimo laisvė, klientų skaičius. Atvyksti, dieną kitą aklimatizuojiesi, iš pradžių atrodo, kad viskas gerai, bet paskui prasideda įvairūs procesai – paima dokumentus, uždaro“, – pasakojo A.Gutauskas.

Jis neatmeta galimybės, kad viskas būtų taip, kaip žadama skelbime: „Tačiau tai yra didžiulė rizika ir pavojus. Neretai merginos papuola į turkų ar albanų, kurie pasižymi žiaurumu, rankas, o tada situacija rutuliojasi blogai.“

Jis prisiminė atvejį būtent iš Vokietijos, kai merginos rašė tinklaraštį apie puikų ir pelningą darbą, kur nėra jokios prievartos, nors realybėje jos buvo aukos, įtrauktos į prostitucijos liūną.

Bausmė – kalėjimas iki 6 metų

„Nemokant kalbos, nežinant, kaip veikia prostitucijos industrija, merginos tampa labai priklausomos ir pažeidžiamos. Sako, kad pirmąkart apmokės kelionės išlaidas. Supraskime, kad joks darbdavys nemokamai nieko neduoda – tą bilietą teks atidirbti. Paskui pasakys, kad reikia paso gauti medicininei pažymai ir leidimui dirbti. Paima dokumentą, o tada – šakės“, – kalbėjo A.Gutauskas.

Jis laikosi nuostatos, kad jei užsiimi prostitucija – tai ne savo valia: „Tokį darbą žmogus renkasi ne dėl to, kad jam malonu ar hobis. Tai daro dėl asmeninių priežasčių. Ir nežinau, ar tik dėl pinigų. Patarčiau tokius darbo pasiūlymus ignoruoti ir verčiau važiuoti skinti daržovių, nei kad tavo kūną naudotų seksualinio pobūdžio tikslais.“

Klaipėdos VPK nuotr./Sulaikyti įtariamieji suteneriai.
Klaipėdos VPK nuotr./Sulaikyti įtariamieji suteneriai.

Penktadienį pranešta, kad Klaipėdos kriminalistai sulaikė keturis merginą prostitucijai į užsienį išgabenusius įtariamuosius.

Teisėsaugininkai nustatė, jog nukentėjusioji pati sutiko važiuoti į Vokietiją ir dirbti prostitute viename naktiniame klube. Jai buvo liepta atidirbti skolą už įdarbinimą ir kelionę, tačiau mergina atsisakė ir kreipėsi į Vokietijos policiją.

Nusikaltimo bendrininkė – 49 metų anksčiau viešnamyje dirbusi klaipėdietė.

Keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl asmens gabenimo prostitucijai šio sutikimu. Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo iki 6 metų bausmė.

Sielų ir kūnų turgus

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė konstatavo, kad prostitucijos čiuptuvai driekiasi toli už mūsų šalies sienų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristina Mišinienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristina Mišinienė

„Iš pogrindžio išlįsti svajojantys suteneriai kuriasi šalyse, kur jie švelniai vadinami „buto šeimininke“, „namo vadybininku“ ir pan. Kaip bepavadinsi šį sielų ir kūnų turgų, jiems reikia parsidavinėjančių moterų ir vyrų, jų reikia nuolat ir dideliais srautais! Kad sekso pirkėjai nenuobodžiautų, norėtų sugrįžti, o, svarbiausia, dosniai atvertų piniginę.

Tai ir ieško lietuvės sutenerės šviežių kūnų savo tėvynėje, žada nebūtus gėrius, tik užmiršta skelbimuose paminėti neišvengiamas ligas, depresiją, priklausomybes, vienatvę“, – psichologines traumas vardijo K.Mišinienė.

Užmiršta skelbimuose paminėti neišvengiamas ligas, depresiją, priklausomybes, vienatvę.

Ji prisipažino esanti šokiruota ir skelbimo, ir „šeimininkių“ atvirumo. „O vis tik čia tik graži pradžia. Vėliau viskas pradeda griežtėti, šypsenos dingsta ir reikalavimai didėja. Merginos, gaunančios pas mus pagalbą, yra pasakojusios, kad yra ir baudų sistema, klientai gali pasiskųsti, kad jiems nepatiko moters elgesys, veido išraiška. Tempas didelis: juk čia 50/50, todėl moteriai siunčiami visi jos norintys“, – pasakojo centro vadovė.

Tempas didelis: juk čia 50/50.

Aukų patirtis byloja: be alkoholio, kitokio savęs stimuliavimo neįmanoma viso to ištverti. O su alkoholiu ar kvaišalais ateina daug rimtesnių bėdų.

„Šeimininkės“ telefonu tarsi nekabino makaronų, bet nesakė ir tiesos, kad po tokio „darbo“, kuris iš esmės yra nepertraukiamas prievartavimas, mergaitė namo grįš (jei grįš) su tokiomis problemomis, kurių nepadės išspręsti jokie pinigai“, – apibendrino K.Mišinienė.

Traumuojanti patirtis – neišvengiama

Psichologė-psichoterapeutė, Krizių įveikimo centro direktorė Simona Glodenienė sutiko, kad prostitucija niekada nepraeina be pasekmių, nes tai yra traumuojanti patirtis.

Skelbimu dirbti teikiant seksualines paslaugas greičiausiai galėtų susidomėti psichologiškai pažeistos merginos ir moterys. Priežasčių gali būti įvairių: nesusiklostę šeiminiai santykiai, smurtas artimoje aplinkoje, seksualinio išnaudojimo patirtis, skurdas, vaikystė globos namuose.

123RF.com nuotr./Nusiminusi moteris
123RF.com nuotr./Nusiminusi moteris

„Nebūtinai žmogus, patyręs smurtą, yra linkęs į prostituciją, bet tai gali būti rizikos veiksnys. Nei vieno iš minėtų faktorių neatmesčiau. Tai būna patirtis, dėl kurios žmogus turi menką savivertę ir sumažintą savisaugos jausmą. Tokie žmonės labiau linkę save nuvertinti, lengviau leidžiasi į veiklą, kuri yra rizikinga“, – kalbėjo S.Glodenienė.

Jos nuomone, vienas veiksnys, tarkime, pinigų stoka, vargiai būtų pakankamas susidomėti tokiu darbo pasiūlymu, nors saviapgaulė, kad pinigai išspręs jau turimas problemas, įmanoma.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alkoholis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alkoholis

„Ramybės ir psichologinės gerovės nenusipirksi, nebent tai būtų terapijos išraiška. Tačiau didesnė tikimybė susikurti dar rimtesnių, sunkesnių ir papildomai save traumuojančių patirčių, į neišspręstą trauminę patirtį nugrimzti dar giliau. Tai gali turėti įvairiausių pasekmių: miego, nuotaikos, kiti psichikos sutrikimai, potrauminio streso sindromas, be to, auga priklausomybių tikimybė“, – vardijo S.Glodenienė.

Paslapčių laikymas dažniausiai yra tas dalykas, kuris žmones slegia.

Priklausomybių ištakos glūdi žmogus bandyme gelbėtis nuo sunkiai jam pakeliamo dvasinio skausmo.

„Paslapčių laikymas dažniausiai yra tas dalykas, kuris žmones slegia“, – paaiškino specialistė, atsakydama į klausimą, ar žmogui lengva gyventi dvigubą gyvenimą, nutylint ką iš tikrųjų dirba užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne